Mijn 10 beste podcasts van dit moment

by 

Sinds enkele maanden ben ik helemaal verslaafd aan het luisteren van podcasts. Ze zijn vaak heerlijk om kennis op te doen of om te luisteren wanneer je even niet lekker in je vel zit. Wanneer je in Spotify een beetje gaat zoeken, dan is het best lastig om door de bomen het bos te zien. Maar er zitten heel wat pareltjes tussen als je weet waar je moet kijken. Hierom heb ik een lijst samengesteld met mijn favoriete podcasts;

1. Leef je mooiste leven – Michael Pilarczyk
In het kader van zelfontwikkeling is deze podcast een absolute aanrader! Michael Pilarczyk is een persoon die uit eigen levenservaringen zoveel kennis heeft verzameld en deze kennis ook verder heeft onderzocht. In zijn podcasts kun je zijn kennis en visie op het leven beluisteren. Zoals bij elke podcast serie of boek over zelfontwikkeling zijn er onderwerpen die je pakken of totaal niet. Wanneer je er voor open staat, zal deze podcast je zeker nieuwe inzichten en handvatten geven om meer uit je leven te halen.

2. De Universiteit van Nederland
De mooiste lessen op school vond ik altijd masterclasses van mensen die écht kennis van zaken hadden. Bij de podcast serie De Universiteit van Nederland komen mensen met verschillende specialismen hun kennis delen. Hier raak je dus nooit uitgeleerd. Hier komen heel veel weetjes voorbij die je algemene kennis lekker opkrikken, erg handig voor gespreksonderwerpen op verjaardagen en feestjes!

3. 100% Inspiratie Podcast – Thijs Lindhout
In de 100% Inspiratie Podcast kun je de zoektocht van Thijs Lindhout volgen waarin hij op zoek is naar zichzelf, balans en wat de zin van het leven is. Hierbij nodigt hij spraakmakende gasten uit en interviewt deze op een geheel eigen wijze. Met humor, nuchterheid en heel veel respect voor zijn gasten maakt hij hier een heel prettig te luisteren show van.
ron

4. Marketingpraat – Martijn van Tongeren en Tonny Loorbach
Wanneer je zelf wil ondernemen of extra kennis wil opdoen over marketing dan is dit een geweldige podcast om te volgen. Op een humoristisch en droge manier geven Martijn van Tongeren en Tonny Loorbach van I.M.U. hun tips, trends en tricks in de marketing en ondernemerswereld.

5. Geuze en Gorgels
Wil je iets enorm luchtigs hebben? Dan is deze podcast van Monica Geuze met Kai Gorgels precies wat je nodig hebt. Met enorm veel sidejokes proberen ze een gesprek te houden met een gekozen onderwerp. Een nadeel aan deze podcast is wel dat je bij de laatste paar podcasts kapot gegooid wordt met reclame over hun eigen producten maar als je van hun humor en onzinpraat houdt en je wil niet teveel nadenken, dan is deze podcast zeker een leuke aanrader.

Geuze&Gorgels podcast. Monica Geuze en Kaj Gorgels.
Bron: www.podcastluisteren.nl

6. De OERsterk podcast – Richard de Leth
Richard de Leth is een expert op het gebied van voeding en gezondheid. Hij heeft veel interessante podcasts over hoe jij je lichaam zo sterk kunt maken dat deze bijna elk virus kan overwinnen.

7. De Psychologie van Succes – Albert Sonneveld en Tonny Loorbach
Naast Marketingpraat heeft Tonny Loorbach nog een podcast samen met Albert Sonneveld. In deze podcast gaan ze in op allerlei zelfontwikkelingspunten en andere onderwerpen. Deze bespreken ze op hun eigen wijze met een leuke dosis humor en veel kennis van zaken.

8. Kukuru – Giel Beelen
Naast zijn radioleven is Giel Beelen de laatste jaren bezig met een zoektocht naar een mooier leven. Dit doet hij met spiritualiteit, sport en voeding, kortom een gezonder en gebalanceerd leven. In de Kukuru podcast kun je ook zijn gesprekken met spraakmakende gasten beluisteren om jouw leven misschien een stukje mooier te maken.

9. Eindbazen.-Michel Vos en Wichert Meerman
In deze podcast worden uitsluitend eindbazen geïnterviewd. Mensen die daadwerkelijk alles uit het leven gehaald hebben en hierdoor ook écht iets te vertellen hebben. Dit kan op alle vlakken zijn en dus is hier voor iedereen wel wat te halen waardoor jij je kennis kunt verbreden.

10. BROERS – Sam & Rijk
In de BROERS podcast schijnen de broers Sam&Rijk hun licht op allerlei gebeurtenissen in hun leven. Zo komen ze op de meest uiteenlopende onderwerpen en bespreken ze dit met veel humor. Voor luchtige chitchat is dit zeker een hele leuke podcast om even te checken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *