Halloween recept | Mummy chocoladerepen

by 

Op 31 oktober is het Halloween. Een feestdag die steeds iets populairder wordt en waar steeds meer winkels ook een heel assortiment voor maken. Heel erg leuk, want gezellig griezelen met je vrienden is natuurlijk geweldig! Dit bracht mij op het idee om lekkere, angstaanjagende mummy chocoladerepen te gaan maken als simpele DIY voor Halloween. Ze zijn super gemakkelijk om te maken, ze zien er geweldig uit, ze zijn ontzettend lekker en ze zijn erg leuk om samen met kinderen te maken!

Wat heb je nodig

 • Melk chocolade (ongeveer 200 gram)
 • Witte chocolade (ongeveer 200 gram)
 • Snoep oogjes (deze kun o.a. kopen in de supermarkt, Wibra en Action)
 • Bakpapier
 • Een vierkante of rechthoekige schaal.

Zo maak je dit recept voor Halloween

 1. Doe een stuk bakpapier in het schaaltje, zodat de mummy chocoladereep straks gemakkelijk lost te krijgen is. Gebruik je een plastic bakje dan is dit niet nodig.
 2. Smelt de melk chocolade. Dit kun je het beste au bain marie doen, maar misschien lukt het ook om het in de magnetron te laten smelten.
 3. Zodra de chocolade gesmolten is kun je het in het schaaltje gieten. Even goed verdelen en plaats het schaaltje vervolgens in de koelkast.
 4. Nu is de witte chocolade aan de beurt. 2/3 van de witte chocolade ga je nu smelten. De rest van de chocolade gaan we namelijk gebruiken om mee te decoreren.
 5. Check even of de melk chocolade hard geworden is. Zo ja, giet dan ook de gesmolten witte chocolade in het schaaltje. Dus over de melk chocolade heen. Ook nu zet je de schaal weer in de koelkast.
 1. Als beide lagen chocolade helemaal hard geworden zijn gaan we het laatste beetje witte chocolade smelten. Doormiddel van een vork gaan we de gesmolten witte chocolade over de harde witte chocolade heen “draperen”. Op deze manier ga je het verband van de mummy maken.
 2. Plak de eetbare oogjes op de witte chocolade en eventueel kun je dan nog een beetje witte chocolade langs de oogjes aanbrengen.
 3. Nog eventjes in de koelkast en dan is het tijd om de grote chocoladereep uit de schaal te halen en in stukken te breken of snijden. Zo leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *