10x een leuke Kerst tijdens corona

by 

Ook dit jaar ziet het er naar uit dat we de Kerst weer niet zo knus en druk als voorheen mogen vieren vanwege de hoge coronagevallen. Maar dit hoeft uiteraard niet te betekenen dat het geen onvergetelijke Kerst hoeft te worden. Kerst tijdens corona kan namelijk nog steeds gevierd worden! In dit artikel geef ik je een aantal tips en ideeën hoe jij een onvergetelijke unieke kerst tijdens corona kunt organiseren.

10x een leuke Kerst tijdens corona

1. Organiseer een winterbarbecue

Je mag dan maar een beperkt aantal mensen binnen hebben, maar buiten kan het ook heel gezellig zijn. Kerst tijdens corona biedt mogelijkheden, verplaats het hele feest naar de achtertuin. Versier de tuin met wat slingers en gezellige lichtjes, zorg voor heaters of vuurkorven en ga lekker barbecueën met de hele familie.

2. Organiseer een kerstbingo of kerstquiz

Inmiddels zijn we allemaal wel gewend aan Teams of Zoom, dus zorg dat je wat leuke vragen en eventueel opdrachten bedenkt en draai een quiz in elkaar. Frutsel leuke uitnodigingen in elkaar en zorg dat je geweldige prijzen hebt om uit te delen en het feest kan beginnen!

3. Stel een kerst tijdens corona pakket samen

Maak voor iedereen die je dierbaar is een mooi kerstpakket met unieke kleine cadeaus, eten en drinken die die persoon heerlijk vindt en doe er bijvoorbeeld een persoonlijk bericht bij in. Zo krijgt iedereen toch dat intense en warme kerstgevoel.

4. Speel digitaal (bord)spelletjes met elkaar

Een spelletje met de familie hoort er toch een beetje bij. Gelukkig leven we in een tijd waarin alles digitaal mogelijk is, ook spelletjes op afstand. Installeer de app en nodig elkaar uit voor een gezellig spel. Speel bijvoorbeeld Wordfeud, Trivia Crack of Rummikub. Als je wil kun je misschien ondertussen nog een tablet of laptop aanzetten met Zoom zodat je die pesterijtjes tijdens de spelletjes ook niet hoeft te missen.

5. Maak een adventskalender

Een adventskalender kun je samenstellen door 31 verschillende kleine cadeautjes of berichten te verstoppen in een doos. Maak een geraamte van 31 vakjes in de doos en stop daar alle cadeautjes of berichten in. Snij vervolgens aan de voorkant van de doos een deurtje voor elk vakje en plak de doos aan de achterkant dicht zodat je cadeaus er niet uit vallen of verplaatsen en je geraamte goed blijft zitten. Dan kun je jouw adventskalender nog mooi versieren en klaar is Kees. Geef deze aan je dierbaren en zij zullen niet alleen de kerst tijdens corona, maar de hele maand plezier hebben van jouw cadeau!

6. Zet een Kerst tijdens corona speurtocht uit

Ook hiervoor kun je alles weer naar buiten verplaatsen. Stippel een mooie route uit langs allerlei memorabele plekken of mooie bezienswaardigheden en zet een speurtocht uit. Als je het wil uitbreiden, dan kun je er ook nog activiteiten bij uitzetten.

7. Verstop je cadeaus

In plaats van de cadeaus onder de kerstboom te leggen, kun je ze natuurlijk ook verstoppen rondom het huis. Zo maak je een kruising tussen Pasen en Kerst!

8. Kook voor iedereen

Kerst tijdens corona betekent natuurlijk niet dat je niet meer lekker kunt koken voor iedereen. Maak gewoon klaar wat je anders ook gedaan zou hebben, maar verdeel het in porties en breng het lekker bij iedereen rond. Denk hierbij ook eens aan die eenzame buurman/vrouw of iemand anders die het erg op prijs zou stellen.

9. Bouw een Charcuterie Chalet

Een Charcuterie Chalet is een huis van verschillende soorten etenswaren zoals bijvoorbeeld vlees, kaas of koek en snoep. Deze lijm je met gesmolten kaas aan elkaar. Dit klinkt niet alleen heel erg lekker om te maken, maar het ziet er ook nog eens heel leuk uit. Dus pak die hapjes schaal er maar bij en knutselen maar!

10. Maak een mooie videoboodschap

Een leuk idee voor kerst tijdens corona is om een videoboodschap in te spreken. Hier kun je alle mooie dingen in kwijt en deze kun je eventueel zelf ook nog editten zodat je er een prachtige tranentrekkend kunstwerk van kunt maken.

Uiteraard kun je ook gewoon dat kerstdiner houden met een extra grote tafel, dit is alleen wel geheel afhankelijk van de maatregelen die er op dat moment volgen. Mocht je nou niet lekker in je vel zitten, dan hebben wij nog meer tips voor je om deze donkere dagen door te komen.

Of lees ook: Leuke dingen om te doen in December

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *