Een dagje Wildlands Dierenpark Emmen

by 

Omdat het dit jaar wel erg lastig was om met het gezin op vakantie te gaan en het bovendien ook nog eens bijna onbetaalbaar was om een huisje in Nederland te boeken, hebben wij besloten om lekker thuis te blijven en er gewoon zo vaak mogelijk met z’n vieren op uit te gaan. Omdat onze dochter nog maar 2 en een half is en onze zoon net 1 jaar, maakt het voor hun ook niet zoveel uit dat we een jaartje overslaan. Het is waarschijnlijk nog leuker om allemaal afzonderlijke avonturen te beleven met zijn allen.

Onze keuze was gevallen op de grootste dierentuin van Nederland en gewoon hier, vlak bij ons in Drenthe. Wij gingen een dagje naar Wildlands Dierenpark in Emmen! Onze dochter kende alle dieren wel, maar alleen maar van tv en onze zoon was al groot fan van de dieren in de plaatselijke dierenweide.

Vanwege de coronamaatregelen hadden wij een tijdslot gereserveerd wanneer je naar binnen kon, dit was ideaal. Omdat wij besloten hadden om pas om 11 uur te gaan konden we zo doorlopen bij de ingang, perfect als je kinderen al lekker actief zijn in de kinderwagen.

Binnen in Wildlands Dierentuin Emmen

Dierentuin Emmen

Bij binnenkomst kun je uit 3 gebieden kiezen; Jungola, Nortica en Serenga. Wij kozen ervoor om eerst de serenga te bezoeken. Hier stond mijn dochter voor het eerst oog in oog met de dwergmangoesten die je normaal alleen maar ziet in Afrika. Toen onze dochter voor de ramen stond wees ze verwonderd naar deze kleine roofdieren en riep “muis!”. En ze liep weer door terwijl ze nog vluchtig “dag, dag, muis” riep, we moesten weer door.

Wildland Emmen

Vervolgens in de Afrikaanse dierenweide aangekomen wilden we nog enkele leuke foto’s van onze kinderen maken samen met de Nubische geiten, kippen en dwergezels. Ondanks corona, mocht je gelukkig nog steeds bij de dieren komen om ze te aaien. Toen we een prachtige setting hadden van ons zoontje die een geit aaide en hier enorm om moest lachen, zat een andere geit onze tas leeg te roven! Dus terwijl ik probeerde om die Nubische geit met z’n kop uit onze tas te krijgen (en dat valt niet mee), probeerde mijn vrouw de, inmiddels aangekomen, andere geiten uit de voorkant van onze kinderwagen probeerde te duwen. Na enkele seconden, hebben we besloten om het met de familie op het lopen te zetten, snel de dierenweide uit.

Inmiddels veilig en wel buiten het hek van de dierenweide, zetten wij onze reis voort. In dit gedeelte van de Serenga kom je op het prachtige grote stuk waar alle dieren samen lopen. Zo vind je hier de neushoorns, de giraffes, de zebra’s en impala’s, allemaal op 1 mooi uitgestrekt stuk land. Ook zijn de dieren soms wat ver weg, geeft het je toch een fijn gevoel dat ze zoveel ruimte hebben. Het is helaas niet in hun eigen habitat, maar ze kwijnen niet weg op een klein stukje land van 10 bij 10. Terwijl er zoveel mooie dieren daar samen op dat stuk land samen te bewonderen zijn, ging de aandacht van mijn dochter vooral uit naar de prachtig rood met geel en groen gekleurde vrachtwagen.. In deze vrachtwagen kun je tussen de dieren door rijden en zo toch nog weer wat dichterbij komen.

Olifant Dierenpark Emmen

Wat een pluspunt is van Wildlands tijdens corona, is dat er vaste looproutes waren. Hierdoor kwam je eigenlijk overal langs zonder dat je verdwaalde of het gevoel had dat je van alles mist. Dus terwijl we mooi met de meute meeliepen kwamen we langs alle prachtige dieren die er maar te bewonderen zijn. De Serenga route sloot meteen aan op de Nortica route, hier vond je de pinguïns, ijsberen, zeehonden en mijn dochters favoriet, de vissen.

Nadat we het Nortica gedeelte getrotseerd hadden met z’n vieren, was er nog 1 gebied over; Jungola. Hier vind je de olifanten, iets waar wij het meest naar uitkeken voor onze dochter. En bij de eerst glimp van een olifant, schreeuwde ze het al uit. Het gedeelte van de olifanten buiten is erg mooi en hier kun je helemaal omheen lopen. Maar er is ook een binnen gedeelte. Hier ga je naar binnen via grote sluisdeuren die de vlinders van de vlindertuin binnen moeten houden. Hier vind je de mooist gekleurde vlinders. Even verder kom je in het grootste gedeelte van Jungola, bij binnenkomst vliegen de tropische vogels al om je oren. Deze kun je ook voeren zodat ze nog dichterbij je komen of zelfs op je gaan zitten. Dit vonden onze kinderen geweldig om te zien. Even verder zagen ze de apen springen en daar zagen we ook één van de rondvaartboten waar je in kon om dichterbij de apen en olifanten binnen te komen. Dit is zeker een aanrader!

Toen we weer buiten waren was iedereen moe maar zeer voldaan na een spannend avontuur in Wildlands Emmen. Dus we zetten de kinderen in de kinderwagen en gingen weer terug naar de auto, dit is nog wel een klein stukje lopen vanaf de ingang van het park. Met 2 slapende kinderen achterin en papa en mama gesloopt van de wandeling en het tillen van de kinderen, gingen we weer lekker terug naar huis. Het was een mooi en memorabel avontuur in Wildlands Dierenpark Emmen.

Bekijk hier de website van Wildlands Dierenpark Emmen

Wildlands, Emmen, ervaring, ervaringen, tips, dierenpark, dagje uit, korting

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *