Tips en ideeën voor een Dadchelor party

by 
babyshower voor vader
Bron

Iedereen kent het bekende fenomeen “babyshower” voor de mommy to be inmiddels wel. Maar je ziet ook steeds vaker dat ditzelfde concept wordt toegepast voor de future daddy’s! In dit geval wordt het een “Dadchelor party” genoemd. Nou, het concept is natuurlijk niet helemaal hetzelfde. De man kan en mag natuurlijk veel meer dan de zwangere vrouw. Eigenlijk is het gewoon een platte manier om nog één keer een feestje te houden met je beste vriend totdat hij de eerste maanden verdrinkt in een zee van poepluiers en als een zombie over deze aarde loopt.

Omdat de vader natuurlijk nog alles mag en kan, kun je ontzettend veel toffe dingen met elkaar doen en er topdag van maken! Hieronder geef ik je een lijst met ideeën om er een onvergetelijke dag van te maken.

1. Een speciaalbier feest

Elke vader weet dat er de eerste weken/maanden vrijwel geen tijd meer is om van je welverdiende biertje te genieten. Ga hierom de vader to be eens even lekker in de watten leggen door een Bourgondisch middagje te plannen. Jullie gaan elkaar een tijdje niet meer in deze setting zien en de spanning ligt hoog bij hem, dus hou het relaxed. Het zijn mannen, die hebben niets meer nodig dan een biertje, een hapje en wat vrienden.

2. Een indoor speeltuin

Als de kleine baby al weer wat groter is en de kersverse vader weer wat tot leven komt, breekt er een nieuwe fase aan, de indoor speeltuinen. Dit wordt vaak onderschat en hier moet de toekomstige vader goed op voorbereid worden door zijn vrienden. Plan hierom voor de dadchelor een paar uurtjes in zo’n speeltuin om een goed aan te voelen hoe jij met je veel te grote lijf door al die kinderspeeltoestellen moet wurmen. Vaak kun je deze speeltuinen of trampolineparken wel bellen om een tijd af te spreken wanneer het niet al te druk is of wellicht kun je het wel helemaal afhuren. Zo zorg je ervoor dat jullie als een stel grote behaarde apen niet alle kleine kinderen omver lopen en er zo uitgezet worden.

3. Een parcours met baby voorbereidingen

Een dadchelor is een crossover tussen een bachelorparty én een babyshower, dit houdt dus in dat je de vader best wel even te kijk mag zetten. Is hij wel genoeg voorbereid op wat er gaat komen? Ga dit testen door een parcours uit te zetten met opdrachten. Laat hem bijvoorbeeld eens luiers verschonen met een stopwatch erbij, of een maxi-cosi/draagzak meesleuren met gewicht erin zodat hij goed getraind is. Zet tijdens de hele dag een kookwekker die spontaan af kan gaan, zodra deze af gaat kun je hem een flesje laten maken of een luier verschonen. Zo boots je de situatie na van een baby die straks op ieder moment iets van je vraagt.

4. BaBy-Q

Wie staat er bij de grill in de achtertuin? Juist, papa. Hierom kun je hem dus perfect voorbereiden door hem een middagje vlees te laten draaien terwijl jullie dit natuurlijk perfect kunnen testen. Regel een BBQ kit voor hem, een mooi schort, zet een plaat met rauw vlees naast hem, zorg dat hij een biertje in zijn andere hand heeft en laat de magie zijn werk doen, een geslaagde dadchelor voor iedereen!

5. Karten

Straks moet hij weer met 2 handen op 10 voor 2 zich heel netjes aan de snelheid houden vanwege het kleine babytje op de achterbank, gun hem dan zijn adrenaline achter het stuur. Ga met zijn allen naar de plaatselijke kartbaan om hier jullie Need for Speed kwijt te kunnen. Bij sommige kartbanen hebben ze ook tweezitters, hier is misschien te overleggen dat er een pop of maxi-cosi naast gezet kan worden zodat hij alvast kan oefenen hoe die verantwoordelijkheid voelt.

6. Thema feest

Bij dit soort dagen is het heel erg belangrijk dat er een thema is. Jullie kennen deze toekomstige vader beter dan wie dan ook. Koppel een thema aan de dadchelor, bijvoorbeeld een gebeurtenis die jullie nooit meer zullen vergeten. Hierin kun je de vader natuurlijk alleen voor gek laten lopen, maar gedeelde smart is halve smart, het is veel leuker om dit met z’n allen te delen. Dan is het ijs gebroken en creëer je gelijk een gezellige sfeer.

7. 30 Seconds

Een bordspel met alleen mannen? Dat is toch wachten tot iemand het hele spelbord omver kegelt en kwaad wegloopt? Niet wanneer je het in het juiste thema speelt. Je kunt namelijk 30 Seconds spelen met woorden op de kaartjes die allemaal te maken hebben met zwangerschappen en baby’s. Let jij maar eens op hoe er gelachen wordt wanneer iemand “spuitluier”, vacuümpomp of tepelzalf moet uitleggen aan de rest binnen 30 seconden.

8. Huur een gymzaal

Om je voor te bereiden op kinderen, is het juist even goed om je inner child nog weer een keer naar boven te laten komen. Huur daarom een gymzaal voor een paar uur en ga helemaal los! Apenkooien, trefbal, klimmen in de touwen. Het kan niet gek genoeg en je mag het allemaal zelf bedenken. Ook een leuk idee is het lasergamen op locatie. Dit kunnen jullie huren, vervolgens wat obstakels in de zaal zetten, en oorlogje 2.0 spelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *