Tiramisu met bokkenpootjes recept

by 

Zijn jullie ook zo op nagerechten / toetjes? Als je in een menukaart van een restaurant kijkt, dan zie je vaak de meest lekkere nagerechten. Eén van de nagerechten die vaak wel op de menukaart staat is tiramisu. Ohhh wat is dat lekker! Maar wist je dat je tiramisu ook heel gemakkelijk zelf kan maken? Ik heb een recept voor je om zelf tiramisu te maken, maar in plaats van dat ik de traditionele “lange vingers” ga gebruiken heb ik ervoor gekozen om voor “bokkenpootjes” te gaan. Net een beetje anders en minstens zo lekker als de traditionele tiramisu. Daarnaast is dit recept super snel en super easy, waardoor iedereen het kan maken. Hier komt ie! Oh, en ben je meer een liefhebber van chocolademousse? Bekijk dan het recept om je eigen Nutella chocolademousse te maken met Ferrero Rocher!

Tiramisu recept met Bokkenpootjes

Ingrediënten

 • 1 pak bokkenpootjes
 • 250 gram mascarpone
 • 125 ml slagroom
 • 1 zakje vanillesuiker
 • 1 eetlepel cacaopoeder
 • 1 kopje koffie
 • 4 glaasjes om de tiramisu in te serveren
 • Eventueel kun je er nog een scheurtje Amaretto in doen.

Recept tiramisu met Bokkenpootjes

 1. Maak een kopje koffie en laat het helemaal afkoelen. Wil je graag wat Amaretto toevoegen aan het recept, dan kun je een scheutje in de afgekoelde koffie doen.
 2. Doe de mascarpone, de slagroom en de vanille in een kom en mix het tot een glad mengsel.
 3. We gaan voor dit recept aparte glazen gebruiken. Eventueel zou je ook alles op kunnen bouwen in één schaal. Doe een laagje van het mengsel in de glaasjes. Breek de bokkenpootjes door de midden en dompel ze, een paar seconden, in de koude koffie. Ze moeten een beetje week worden, maar niet uit elkaar vallen.
 4. Doe ongeveer 3 halve bokkenpootjes in het glas en doe daar weer een laagje van het mascarpone mengsel overheen.
 5. Dit verhaal je nog 1 keer. Om het af te maken kun je er nog een halve bokkenpoot in zetten en wat cacaopoeder over sprenkelen.

Heb je het recept om zelf kaneelbroodjes te maken al gezien?

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *