Starbucks recept Pumpkin Spice Latte

by 

Pumpkin spice latte recept. Rond deze tijd van het jaar worden warme drankjes steeds populairder. De herfst komt eraan en stiekem vinden we het ook wel weer lekker om gezellig binnen te zitten, onder dekentjes te kruipen, warme truien aan te trekken en op de bank van een lekker warm drankje te genieten. Als je op het station loopt, zie je vaak wel een Starbucks staan. Oh, wat kun je hier lekkere drankjes bestellen! Maar wat zijn ze prijzig! En dat terwijl je veel van dit soort lekkere Starbucks drankjes ook zelf kan maken. Daarom ga ik je vandaag vertellen wat het Pumpkin Spice Latte recept van de Starbucks is. Veel goedkoper en je hebt gelijk een hele voorraad om er nog een paar te maken. Jammie!


Recept Pumpkin Spice Latte van Starbucks

Ingrediënten

  • 1 kopje koffie
  • 200 ml halfvolle melk (ik gebruik zelf havermelk)
  • 1 eetlepel pompoenpuree (of een eetbare pompoen)
  • Een halve theelepel koek- en speculaaskruiden
  • 1 theelepel vanille-aroma (of wat vanillesuiker)
  • 1 (of 2) schepje(s) suiker
  • Slagroom
Starbucks recept

Zo maak je een Pumpkin Spice Latte

1. Haal de schil van de eetbare pompoen af met een dunschiller. Snij er een stukje van af en doe het in een pannetje met water. Laat het stukje pompoen koken totdat het zacht is. Zodra het helemaal zacht is kun je het uit het water halen en pureren met een vork.

2. Doe de melk en de koek- en speculaaskruiden bij de pompoenpuree en breng het aan de kook. Roer het af en toe even door elkaar, zodat het niet aan kan branden.

3. Ondertussen kun je een kopje koffie maken en deze in een grote mok doen.

4. Haal de melk van het vuur en voeg er de vanille-aroma of vanille suiker en een schepje gewone suiker aan toe.

5. Giet het bij de koffie in de grote mok. Doe er nog een grote toef slagroom op en maak het af met nog wat extra koek- en speculaaskruiden. Zo lekker!


Tip | Vind je het zonde om een hele pompoen hiervoor te gebruiken? Doe de pompoenpuree dan in een ijsblokjesvorm en vries het in.

Lees ook het recept om je eigen Bokkenpootjes Tiramisu te maken!

Starbucks recept Pumpkin Spice Latte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *