Zelf kaneelbroodjes maken (Cinnamon rolls)

by 

Zijn jullie ook zo dol op vers gebakken broodjes? En hebben jullie al eens zelf kaneelbroodje gemaakt? Je kan ze heel gemakkelijk zelf maken. En ze zijn zó lekker! Het recept van deze heerlijke cinnamon rolls heb ik niet zelf bedacht. Het komt van de leuke foodblog Laura`s Bakery af. En dan kun je er eigenlijk al vanuit gaan dat het ontzettend lekker is. Met maar een paar ingrediënten maak je deze lekkere cinnamon rolls. Perfect voor een lief ontbijtje, een lekkere tussendoortje of een snel “gebakje” voor als je onverwachts bezoek krijgt.

Wat heb je nodig voor kaneelbroodjes

 • 1 blikje croissantdeeg
 • 50 gram zachte boter
 • 2 theelepels kaneel
 • 50 gram lichte basterdsuiker (Eventueel zou je dit ook weg kunnen laten)

Zo maak je glazuur

 • 100 gram poedersuiker
 • 1 theelepel vanille extract
 • 2 eetlepels melk

Zelf kaneelbroodjes maken doe je zo

 1. Haal het kant-en-klare croissantdeeg uit de verpakking en leg het helemaal uit. Duw de scheurlijntjes een klein beetje aan, zodat deze straks niet los gaan.
 2. Doe de boter en het kaneel in een kom en meng het goed door elkaar. Dit gaan we gebruiken om het croissantdeeg mee in te smeren. Verspreid het zo goed mogelijk over het deeg.
 3. Strooi de basterdsuiker over het botermengels. Eventueel kun je de basterdsuiker ook weg laten, mocht je het te zoet vinden worden.
 4. Rol het deeg helemaal op en snijd de rol vervolgens in 6 á 7 plakjes. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en bak de kaneelbroodjes ongeveer 10-12 minuten op 200 graden in de oven.
 5. Terwijl de zelfgemaakte kaneelbroodjes in de oven zitten, kun je het glazuur gaan maken.  Hiervoor roer je de poedersuiker, vanille extract en de melk tot een dik glazuur. Hoe meer poedersuiker, hoe dikker je glazuur wordt.
 6. Kijk ondertussen even of je cinnamon rolls al mooi bruin van kleur zijn. Zodra ze mooi goudbruin van kleur zijn, kun je ze uit de oven halen. Wacht even tot de kaneelbroodjes wat afgekoeld zijn en doe er tenslotte de glazuur overheen.

Wil je er ook een lekker drankje bij, dan is deze Pumpkin Spice latte met havermelk ook erg lekker!

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *