Leuke dingen om thuis te doen

by 

Er zijn onwijs veel leuke dingen te doen, maar toch kan het voorkomen dat je je een keer verveeld. Helemaal niet erg, want daardoor kun je jezelf ook even wat rust gunnen. We zijn met z’n allen vaak toch wat gehaast en we willen vaak meer dan we kunnen. Over kinderen wordt vaak gezegd dat het goed is als ze zich regelmatig vervelen. Op deze manier zouden ze namelijk op zoek kunnen gaan naar iets om mee te spelen en daardoor creatiever kunnen worden. Geen idee of dit echt zo is, maar logisch klinkt het wel. En waarom zouden wij daar als volwassenen geen gebruik van maken? Daarom heb ik een paar leuke dingen om te doen als je je verveeld onder elkaar gezet. Hier komen ze!

Naar buiten gaan

Ook al is het zo fijn binnen, toch is het nóg leuker om naar buiten te gaan. Ga wandelen of pak de fiets. Snuif de frisse lucht op en geniet van de natuur. Eventueel zou je ook nog mooie foto’s kunnen gaan maken van mooie dingen die je onderweg tegenkomt.

Vinted

Vinted is een ideale app voor tweedehands spullen. Je vindt er niet alleen kleding, maar ook leuke spulletjes voor in huis en andere leuke items. Als je je verveeld is het een ideaal moment om even op de bank te duiken en op zoek te gaan naar leuke, goedkope vondsten en schatten. Daarnaast kun je Vinted natuurlijk ook goed gebruiken om zelf geld te verdienen door spullen te verkopen.

Funda

Eén van de leukste dingen om te doen als je je verveeld is het zoeken naar dure woningen op Funda.nl. Het leuke hieraan is dat je de woningen niet alleen van de buitenkant kan zien, maar ook binnen kan bekijken. Perfect om lekker te gluren en om ideeën om te doen.

Schoon je mailbox of computer op

In de loop der jaren kan je mailbox of computer steeds voller worden. Overzichtelijker wordt het er niet van en het kan je (onbewust) ook best onrustig maken. Schoon het daarom op. Meld je ook af voor ongewenste mails en nieuwsbrieven die je niet leest. Het kost even wat tijd, maar met een lekkere kop thee en een muziekje aan, wordt het best leuk om te doen. Wie weet kom je namelijk nog “dingen van vroeger” tegen.

Oude tekenfilms opzoeken en kijken

Bedenk nog eens waar je vroeger als kind graag naar keek en zoek deze tekenfilms weer eens op op Youtube. Mocht je er zo niet opkomen, dan hebben wij uiteraard een lijst met 30 tekenfilms uit de jaren 90 voor je samengesteld.

Een nieuwe hobby

Ga iets doen dat je al een lange tijd wilde doen of waar je benieuwd naar ben. Tekenen, moodboard maken, handlopen, skeeleren, een virtuele yogales volgen, een (taal)cursus volgen, een instrument leren bespelen, schilderen, etc. Of maak iets leuks voor in huis als bijvoorbeeld dit schattige eierschaaltje van zelfdrogende klei.

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *