10x Leuke dingen om te doen met een peuter

by 

Peuters zijn geweldig! Ze gaan ontdekken, ondernemen en iedere dag is een nieuw avontuur. Heerlijk! Maar hoe houdt je ze bij? Wat is leuk om met een jong kindje te doen? En hoe zorg je ervoor dat ze uitgedaagd blijven? Ik heb daarom een lijstje met Leuke dingen om te doen met een peuter onder elkaar gezet. Hier komen ze!

Zwemmen

Het is misschien heel spannend om voor de eerste keer met een peuter te gaan zwemmen, maar hij/zij zal het geweldig vinden! Ook al is het even in het peuterbadje. Het water alleen al zou een groot avontuur zijn.

Naar het bos

Waar kun je beter op avontuur gaan dan in het bos. Er is ontzettend veel te ontdekken. Grote takken, dennenappels, misschien zelfs wel sporen van dieren. Er zijn zelfs bossen met speciale kabouterpaden voor kinderen. Het is gelijk ook een leuk uitje om een tijdje vol te kunnen houden.

Naar het strand

Net als het bos is ook het strand een geweldige plek voor peuters. Spelen in het zand is al heel leuk, maar het zeewater trekt natuurlijk ook heel veel aandacht. Ga opzoek naar schelpen, zeesterren of andere vondsten. Jouw peuter zal aan het einde van de dag ook heerlijk slapen. Win-win.

Theater

Er zijn voor de allerkleinste kinderen ook theatervoorstellingen waar je naar toe kan gaan. Wees niet bang dat jouw peuter niet stil zal zitten. Waarschijnlijk trekt de voorstelling genoeg zijn of haar aandacht. En anders kan je altijd nog naar huis. Geen theater in de buurt? Een museum voor kinderen is ook leuk!

Treinen kijken

Woon je dicht in de buurt van een station? Ga dan eens naar toe met je kleine spruit. Een trein is een indrukwekkend voertuig en hoe leuk is het om deze eens in het echt te zien.

Naar de speeltuin

Waarschijnlijk ben je vast wel eens bij een speeltuin geweest. Maar wat ook erg leuk is, is opzoek te gaan naar speeltuinen. Misschien ontdekken jullie wel een hele nieuwe speelplek!

Auto’s zoeken

Een bepaalde kleur auto zoeken of vrachtwagen zoeken. Net als het bekijken van treinen is dit ook een leuke bezigheid.

Tuincentrum

Je zal misschien niet snel aan denken, maar een tuincentrum kan ook erg leuk zijn voor kinderen. Ze hebben er vaak vissen of andere huisdieren en tussen de planten kun je je goed verstoppen. Dit laatste heb ik niet gezegd, haha!

Fietsen

Samen met een peuter fietsen is onwijs leuk! Je kan overal naar toe gaan of jullie gewoon laten verrassen wat jullie ondeweg tegen gaan komen.

Fruitplukken

Zelf je eigen fruit plukken is zo veel leuker dan wanneer het in de supermarkt gekocht is. Daarnaast wordt het ook een feestje om je eigen geplukte fruit op te eten of er iets lekkers mee te maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *