Leuke pluktuin in Drenthe

by 

BLAUWE BESSEN PLUKKEN IN DRENTHE

Tijdens de zomermaanden is het een perfecte periode om als toerist door eigen land te rijden, op zoek naar leuke tussenstops. Vooral buiten grote steden zou je maar zo een uniek plekje kunnen vinden. Een mooie oude kerk, een prachtige theetuin of wat dacht je van pluktuin? Er zijn tijdens de zomermaanden best veel verschillende pluktuinen door heel Nederland te vinden. Denk bijvoorbeeld aan pluktuinen met aardbeien, peren, dahlia’s en blauwe bessen. In het kleine dorpje Wapse is de blauwe bessen kwekerij te vinden, genaamd Zeldenrust. Het is even zoeken, omdat de pluktuin tussen de weilanden te vinden is, maar dat maakt het juist extra leuk.

Bij pluktuin / blauwe bessen kwekerij kun je gezellig op het terras zitten of aan de slag gaan om blauwe bessen te plukken. Je krijgt een emmer mee en je betaalt uiteindelijk op basis van het gewicht van de blauwe bessen die je geplukt hebt. Per kilo kost het €7. De bessen zijn superlekker, biologische en zeg nu zelf, er zijn maar weinig leuke (familie)uitjes die maar €7 kostten, toch?

Ook voor kinderen is het bezoeken van een leuke pluktuin een goed en leerzaam uitje. Daarnaast zul je zien dat kinderen hun zelf geplukte fruit meer waarderen en er dus nog meer van gaan genieten. Nora (2 jaar) vond het ook geweldig om bessen te plukken. Ze deed het erg zorgvuldig en stopte alle bessen netjes in het mandje. Ook Tim (1 jaar) zat te genieten van de bladeren om zich heen en smulde af en toe van een lekker vers besje.

Na een klein uurtje blauwe bessen geplukt te hebben, gingen we met een tas vol vitamientjes naar huis. Heerlijk! En mocht je niet zo dol zijn op blauwe bessen, dan kun je bij Zeldenrust bosbessen kwekerij ook frambozen, zwarte bessen, rode bessen en prachtige bloemen plukken. Hoe leuk! Oh, en vergeet ook niet even bij de varkens te kijken. Die zijn ook zo schattig!

Kijk voor meer informatie op de website van Pluktuinen Zeldenrust.

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *