Leuke dingen om te doen met jonge kinderen

by 

Jonge kinderen kunnen vaak moeilijk stilzitten en willen zoveel mogelijk ontdekken. Tenminste, die van mij wel. Ze vinden het dan ook geweldig om op avontuur te gaan in onze buurt. We hebben heel wat speeltuintjes in onze woonwijk en ook zijn er twee parken te vinden waar we regelmatig heen gaan. In het ene park zijn veel dieren te vinden (herten, geiten, pauwen, kippen, etc) en het andere park is meer een avonturen-park. Je kan er lekker door de bomen en stuiken lopen en stiekem vinden ze dat wel echt het allerleukste. Maar mocht je uitgekeken zijn op de parken en speeltuintjes in de buurt, dan is het ook wel een leuk om iets anders te gaan doen. Daarom heb ik een lijstje te gemaakt met leuke dingen om te doen met kleine kinderen. Hier komen de tips!

1. Picknicken

Picknicken vinden wij erg leuk om te doen. Lekkere hapjes, broodjes, sapjes in een grote mand. Picknickkleedje mee en opzoek naar een plekje waar je gezellig kan eten. Onze favoriet is natuurlijk bij een speeltuin in de buurt.

2. Naar het bos

Het bos blijft een leuke plek om heen te gaan. Ieder seizoen is het weer anders en er is altijd wel wat te zien. Dennenappels, paddenstoelen, heide dat in bloei staat, mooie herfstbladeren en verschillende dieren.

3. Naar het zwembad

Zwemmen is leuk voor jong en oud. Bezoek ook eens een zwembad dat jullie nog niet kennen.

4. Midgetgolven

Midgetgolf is leuk om te doen met kinderen, met vrienden, met je familie. Voor kleine kinderen kan het nog wat lastig zijn, maar het gaat natuurlijk niet om het winnen, maar om de fun!

5. Naar een alpaca boerderij

Alpaca´s zijn geweldige dieren. Tegenwoordig zijn er best veel alpaca boerderijen waar je ze kan aaien, gezellig iets kan drinken of zelfs met ze gaan wandelen.

6. Bootje varen

Bootje varen kan niet overal, maar mocht je toch in de buurt wonen dan zullen je kinderen het vast geweldig vinden!

7. Naar een kabouterbos

Sinds kort heb ik ontdekt dat er een kabouterbos bij ons in de buurt is. Zo leuk! Net even iets anders dan een wandeling door een “gewoon” bos. Je gaat opzoek naar allerlei kaboutertjes die her en der op de route in het bos verstopt zitten. Super leuk bedacht! Benieuwd geworden? Bekijk deze grote lijst met leuke kabouterpaden en dierbospaden in Nederland om te kijken of er ook één bij jou in de buurt te vinden is.

8. Naar de dierentuin

Een groter uitje met kinderen is een bezoek aan een dierentuin. Het is enorm leuk om te doen met kinderen.

9. Een bezoekje aan de Apenheul

De Apenheul in Apeldoorn is ook een soort van dierentuin, maar dan net wat anders.

10. Met de trein

Met de trein reizen is voor een kind fantastisch! Het is spannend en je kan zoveel vanuit het raam zien. Het maakt eigenlijk helemaal niet uit waar de reis naar toe gaat. Al is het even naar de dichtstbijzijnde stad.

11. Vers fruit plukken en daarna lekker opeten

Een uitje dat leuk is om te doen met kleine kinderen is het plukken van vers fruit. Vorig jaar hebben wij voor de eerste keer blauwe bessen geplukt en dit jaar gaan we dat zeker weer doen!

12. Naar een indoor speeltuin

Een bezoekje aan een indoor speeltuin is perfect om te doen met jonge kinderen als het regent. Ballenbakken, glijbanen, springkussens, trampolines. Ze zullen hun ogen uitkijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *