Met de DFDS naar Newcastle

by 

Met de DFDS naar Newcastle. Samen met een vriendin ben ik met de DFDS cruiseschip naar Newcastle geweest. We hadden een paar maanden daarvoor deze cruise al geboekt en nu was het eindelijk zo ver! Ik keek er enorm naar uit. Uiteindelijk vond ik het helemaal geweldig, dus vandaag vertel ik graag hoe dit korte reisje eruit zag.

Met de DFDS naar Newcastle

De DFDS naar Newcastle vertrekt rond 17.30 uur vanuit IJmuiden. Vanaf een afstandje kan je het grote cruiseschip al zien liggen. Wauw, wat een waanzinnig schip! Het lijkt wel een flatgebouw op het water. Ik was er ook wel onder de indruk van.

Zodra het tijd is om in te checken krijg je twee sleutels van je eigen kajuitje. Ook vraagt de medewerker bij het inchecken of je wilt reserveren voor het diner of het ontbijt. Wij besloten alleen voor het diner te reserveren, omdat we zelf lekkere broodjes meegenomen hadden en we van tevoren te horen kregen dat eten en drinken op de boot best duur is. Achteraf vond ik het wel meevallen. Het avondeten was ook erg lekker. Er was een groot buffet met allemaal lekkere voorgerechten, hoofdrechten, nagerechten en lekkere bijgerechten. Kortom, hier hebben we ons buikje heel goed rond gegeten!

Na het eten gingen we kijken wat er allemaal op de DFDS te doen is. En ik kan je vertellen dat je je niet gaat vervelen. Er is een bioscoop, een casino, twee grote restaurants, een café van Starbucks, een whiskeybar, een grote bar met live muziek en een grote winkel met kleding, parfum en cadeautjes.

We hebben tijdens onze cruise op de DFDS veel Starbucks drankjes gedronken, we hebben veel leuke tax free spulletjes gekocht en we hebben ons erg vermaakt in de grote bar met live muziek.

Onze “kamer”

De kamer op de DFDS waar wij verbleven was eigenlijk een vierpersoonskamertje. Daar hadden we echt geluk mee, want het was een hele kleine ruimte. Mijn man is vrij lang en hij zou vast moeite hebben met slapen. Wel zit er nog een kleine badkamer in, maar de douchekop hangt letterlijk boven het toilet. Dus tja, je hebt alles, maar je wilt er toch niet zo lang zijn. Een vierpersoons kajuit is dus echt aan te raden. Maar goed, je bent er toch alleen maar om te slapen.

Naar Newcastle

De volgende ochtend word je rond 08.00 uur gewekt door middel van een omroepsysteem. Er wordt gelijk verteld hoe laat de boot in Newcastle aankomt en waar het ontbijt geserveerd wordt. Wij hadden zelf broodjes mee, dus besloten we naar het droge dek te gaan. Dit is echt heerlijk! Je hebt een prachtig uitzicht en helemaal ’s morgens is het enorm fijn om de zon in je gezicht te hebben en de wind door je haren te laten gaan.

Tegen 09.30 uur komt het cruiseschip aan. Je paspoort wordt gecontroleerd en vervolgens kun je in een touringcar stappen die je naar het centrum van Newcastle ging brengen. Dat is echt super geregeld.

Vanuit de touringcar kun je gelijk de prachtige oude gebouwen en de heuvelachtige straten bewonderen. Ik vond het heel erg mooi en sfeervol. Het is echt een stadje met karakter. Je wordt afgezet in het centrum en vanuit daar loop je de gezellige binnenstad in. Er zijn veel grote winkels waar je uitgebreid kan shoppen. Mijn favorieten winkels waren Next, Marks & Spencer, Fenwick en Whittard. Vooral bij deze laatste heb ik heerlijke chocolademelk en chai tea gekocht. Mmm…!

Aan het einde van de middag ga je met de touringcar weer terug naar de DFDS. Ik vond dat de dag veel te snel voorbij vloog en dat het eigenlijk veel te kort was. Newcastle is een geweldig leuke stad die ik graag nog een keertje wil bezoeken, maar dan blijf ik zeker weten een nachtje langer! En dan neem ik ook dit lijstje met leuke tips voor de minicruise Newcastle mee om nog meer uit de reis te halen.

Wat je nog even moet weten

De terugreis vond ik een stukje minder fijn dat de heenreis. Het waaide meer, waardoor het cruiseschip meer schommelde. Hier had je wel last van tijdens het lopen. Je moet hier dus wel tegen kunnen. Ook is het best lawaaiig ’s nachts. Het klinkt alsof het erg stormt. Hier wen je wel aan, maar als je een lichte slaper bent, dan kan het vervelend zijn. En tenslotte waren er veel Engelsen op de DFDS. Deze staan toch wel een beetje bekend als luidruchtig en dat was nu ook het geval. Ze waren vooral op de heenreis erg aanwezig. Waarschijnlijk waren ze in Amsterdam geweest en hadden ze heel wat alcohol op. Maar buiten dat om vond ik het meer dan geweldig! Eigenlijk iets te kort. Ik zou zeker nog een keertje op deze manier naar Newcastle willen gaan en kan het iedereen aanraden die wel van een mini vakantie houdt.

Ik las op de blog Lifebym-e.com ook de ervaring van Mandy met deze mini cruise naar Newcastle. Ook Mandy vond het een hele leuke reis, maar liep toch tegen een paar dingen aan. Zo ging ze zelf met de auto naar de DFDS en was het noodzakelijk om voor de parkeerplaats te reserveren. Daarnaast is het verstandig om goed op de bustijden te letten om zo veel mogelijk uit je dagje Newcastle te halen. Het is best kort en de tijd vliegt voorbij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *