9x Mooie Roadtrips

by 
Processed with VSCO with a6 preset

Roadtrips zijn enorm populair! Vooral onder jongeren die toch wel graag meer van de wereld willen zien. Het maken van een roadtrip kan erg spannend zijn. Vooral voor de eerste keer. Maar hoe fijn is het om je auto vol te laten met noodzakelijke spullen en je vervolgens gewoon te gaan. Lekker muziekje aan, raampje open en het avontuur kan beginnen. En het leuke aan roadtrips is dat je zelf de tijd in kan delen, een route kan uitstippen en wijzigen én onverwachts mooie plekjes tegen kan komen. Kortom, eigenlijk zou je gewoon een roadtrip moeten gaan maken!

Maar waar ga je dan naar toe? Ook dat is leuk aan een road trip, want je kan overal heel waar je maar wilt. Om je toch op wat inspiratie te brengen, heb ik een lijstje gemaakt met 9x Leuke road trips om gelijk te maken. Benieuwd welke road trips het zijn? Hier komen ze!


Portugal

De eerste tip voor een roadtrip is Portugal. Portugal is natuurlijk een perfect vakantieland. Je hebt er mooie stranden en een heerlijk warm zonnetje. Voor veel mensen perfect! Maar wist je dat je nog meer van Portugal zal genieten als je een roadtrip zou gaan maken? Er zijn erg veel lieve dorpjes en mooie kliffen om langs te rijden.

Ibiza

Ibiza is een prachtig vakantie eiland en erg populair. De schitterende baaien, gezellige sfeer en het lekkere eten, zijn adembenemend mooi. Ook Ibiza is net als Portugal nog veel mooier als je er met een auto door heen gaat rijden. Je komt de mooiste plekjes tegen die veel minder toeristisch zijn en waar je nog meer van de mooie natuur en de zee kan genieten. Oh, en als je het voor het kiezen hebt, breng je roadtrip dan door in een Eend. Hoe tof is dat!

Toscane, Italië

Wil je in het najaar een roadtrip gaan maken, ga dan naar Toscane. Hier heb je naast de mooie vergezichten ook prachtige wijngaarden. Daarnaast zijn de dorpjes waar je langs komt zo mooi dat je ze wel in wilt lijsten. In het najaar is Toscane prachtig gekleurd en veel minder toeristisch.

Andalusie, Spanje

Houd je cultuur, gezellige dorpjes en een mooi strand, maar ben je wat minder van de landschappen, dan is Andalusie perfect voor je. Er zijn zo veel leuke plekjes die je kan bezoeken. Denk aan de populaire plekken als Sevilla en Malaga. Of aan de wat minder bekende plaatsen Granada, Córdoba, Ronda, Cadiz en Nerja.

Amalfikust, Italië

De autoroute langs de Amalfikust staat bekend om één van de mooiste wegen van de wereld. De dorpjes zijn schilderachtig en de zee is prachtig blauw. Het staat zelfs op de werelderfgoedlijst van UNESCO. En nu je toch onderweg bent, moet je ook zeker even richtig Napels rijden.

Noorwegen

Noorwegen is één van de mooiste landen van Europa. De cultuur en de natuur zijn zo anders dan die wij in Nederland kennen. En daarom is het juist een perfect land om een roadtrip door te maken. De mooie, grote bergen, bedekt met sneeuw en de diepe wateren, zorgen ervoor dat het net lijkt alsof dit land oneindig is. Een grote aanrader!

Cinque Terre, Italië

Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore vormen in Italië samen de vijf stadjes die “Cinque Terre” genoemd worden. Stuk voor stuk zijn het enorm gezellige stadjes, waar je kan genieten van heerlijk eten en kleurrijke huisjes die omringt worden door de schitterende blauwe zee. Houd je van gezelligheid, lekker eten en vind je het niet erg als je veel toeristen tegenkomt, dan zal je deze roadtrip enorm leuk gaan vinden.

Schotland

Schotland is heel erg mooi om door heen te rijden. De prachtige natuur, de mooie landschappen en de indrukwekkende bergen, maken deze roadtrip onvergetelijk. Daarnaast kom je onderweg de mooiste sprookjeachtige kastelen tegen en is een tussenstop in Edinburgh echt een must.

Wales, Ierland En Schotland

Ook in Wales vind je enorm veel mooie kastelen en natuurlandschappen. Daarnaast zijn er ook hele ruige kunstlijnen te vinden, waar je je ogen uit zal kijken. In Wales kom je door de mooiste groene heuvels van Ierland die je doen denken aan een Middeleeuwse serie. En vanaf daar rij je door de bergen van Schotland. Deze twee landen maken deze Roadtrip geweldig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *