15x Dit moet je doen als je in Parijs bent

by 

Parijs; de stad van de liefde. Het is een veelzijdige stad waar je letterlijk alle kanten op kan. Dus als je op Gare du Nord staat en je wilt zo veel mogelijk van deze prachtige stad zien, dan is het verstandig om van tevoren een “to do list” op te stellen. Ik heb daarom een lijstje gemaakt met 15 leuke dingen om te doen als je in Parijs bent.

15x Dit moet je doen als je in Parijs bent

1. Bezoek de Eiffeltoren

Bij Parijs denk je waarschijnlijk best snel aan de Eiffeltoren. Het is dan ook wel erg leuk om de Eiffeltoren te bezoeken als je in Parijs bent. En ook al denk je; Het is maar een simpele toren. Als je er eenmaal op staat en van het uitzicht kan genieten, dat weet je waarvoor je het doet.

2. Bekijk Parijs van bovenaf

Je kan Parijs dus vanaf de Eiffeltoren heel mooi bekijken. Vooral als het donker is is het nog magischer. Al die lampjes en de andere bezienswaardigheden van Parijs kun je bewonderen. Maar er zijn nog veel meer plekjes om Parijs van bovenaf te zien.

3. Bezoek een groot warenhuis

Eén van de grootste warenhuizen van Parijs is Galerie LaFayette. Ben je in de buurt, dan moet je zeker even binnen stappen.

Tips Parijs

Leuke dingen om te doen als je in Parijs bent

4. Ga naar een boulangerie (bakker)

Op iedere hoek van de straat is wel een Boulangerie te vinden. Lekkere verse broodjes, stokbrood, macarons of gebakjes. Het is eigenlijk wel een verplichting om er iets lekkers te kopen.

5. Drink een Frans wijntje

Zit je gezellig op het terras of in een restaurantje? Bestel dan een Frans wijntje. Wijn komt natuurlijk oorspronkelijk uit Frankrijk, dus hoe leuk is het om het te bestellen als je in Parijs bent.

6. Neem de metro

Ben je al eens eerder in Parijs geweest, dan weet je misschien al wel hoe het metro-systeem werkt. Mocht je er voor de eerste keer zijn, dan kan dit best overweldigend zijn. De eerste keer dat ik in Parijs was kocht ik een week-abonnement voor de metro. Dit raad ik je niet aan, omdat dit in verhouding best prijzig is. In plaats daarvan raad ik je aan om iedere keer dat je de metro pakt een nieuw kaartje te kopen. Door de metro te nemen kom je snel op je bestemming. Let er alleen wel op dat sommige bezienswaardigheden ook gemakkelijk “te voet” te bereiken zijn en dat je niet altijd de metro hoeft te nemen.

Waar moet je heen als je in Parijs bent

7. Bezoek Sacré-Coeur
De Sacré-Coeur is een prachtige witte basiliek in Parijs. Sacré-Coeur bevindt zich op de top van de heuvel van Montmartre en is van verre al te zien.

8. Loop door de straten van Montmartre

Naast de Sacré-Coeur is het heerlijk om door de straten van Montmartre te lopen. Het is een prachtige, kunstzinnige schilderswijk waar je de mooiste dingen kan ontdekken.

9. Bestel een croissant

Een croissant heb je vast wel eens in Nederland gegeten, maar mocht je in Parijs zijn, dan moet je er ook eentje hier gaan proeven. Het is namelijk nóg lekkerder!

Galerie LaFayette

Leuke dingen om te doen in Parijs

10. Bestel een traditioneel Frans gerecht

Nu je toch in Parijs bent is het ook wel een heel goed idee om de Franse keuken te proeven. Bestel daarom eens een traditioneel Frans gerecht als; Salade Nicoise, Boeuf Bourguignon, een echte Franse uiensoep, Quiche Lorraine of het heerlijke dessert Moelleux au Chocolat.

11. Ga even zitten bij de fontein in Jardin du Luxembourg of Jardin des Tuileries (parken)

De parken in Parijs zijn ontzettend groot en mooi. Het is een heerlijke plek om even je voetjes te laten rusten en te genieten van de natuur.

12. Een maracon eten

Net als croissant zijn ook macarons heel erg lekker in Parijs. Deze kleine koekjes kun je bij verschillende bakkerijtjes vinden. Maar wil je het extra goed aanpakken, ga dan naar Laduree.

Dit moet je doen als je in Parijs bent

13. Bezoek de Arc de Triomphe, Sacré-Coeur en/of het Louvre

Een beetje cultuur snuiven is alleen maar goed. En laat dat in Parijs heel goed kunnen. Er zijn zo veel mooie gebouwen, musea en bezienswaardigheden te vinden. Sommigen kun je zelf te voet van elkaar bezoeken.

14. Ga winkelen op de Champs-Élysées

Ben je in Parijs om lekker te shoppen? Ga dan naar de Champs- Élysées. Hier vind je heel veel winkels, gezellige eettentjes en kijk je je ogen uit over de breedste laan van Parijs.

15. Vaar over de Seine

De rivier de Seine is enorm bekend en populair. Mocht je de tijd hebben om Parijs te ontdekken, plan dan ook een rondvaart over de Seine in. Vanaf het water zie je Parijs van een hele andere kant.

Lees ook: Twee dagen in Parijs. Dit moet je doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *