10 redenen waarom een vakantie in Zeeland zo leuk is!

by 
Bron

Gezellige (kust)plaatsen

In Zeeland zijn veel leuke gezellige plaatsen te vinden, waaronder Domburg, Zierikzee, Veere en natuurlijk Zoutelande. Het zijn hele sfeervolle, gezellige plekjes, die in de zomer nog gezelliger zijn. Terrasjes, schattige winkeltjes en leuke braderietjes. Wat heb ik in de jaren dat ik in Zeeland kwam veel op terrasjes en in strandtenten gezeten. Het was zo gezellig! Even een drankje drinken, een patatje eten of gewoon even een ijsje halen. Mmm…!

Middelburg

Middelburg is natuurlijk de hoofdstad van Zeeland. Als je toch op vakantie bent in Zeeland, dan ben je haast verplicht om naar Middelburg te gaan. Het is een prachtige, oude stad met veel terrassen, leuke winkels en mooie gebouwen.

Schone stranden

De stranden in Zeeland zijn helemaal schoon. Je vindt er geen afval en de stranden worden regelmatig schoongemaakt, zodat zeewier en “rommel” uit de zee van het strand verdwijnen. Het is natuurlijk niet zo lekker om een stuk zeewier naast je strandlaken te hebben liggen.

Lange stranden voor een heerlijke strandwandeling

De strand van Zeeland zijn niet alleen heel diep, maar ook heel wijd. Zeeland heeft in totaal een kunstlijn van 650 kilometer. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je geen plekje op het strand kan vinden. En mocht je niet zo van toeristische plekjes houden, dan kun je ook naar rustigere stranden gaan.

Gekleurde strandhuisjes

In domburg vind je tijdens de zomermaanden deze super schattige strandhuisjes op het strand. Ze zijn allemaal geschilderd in verschillende pastelkleuren en ze zijn enorm fotogeniek. Perfect om even een familiefoto of een foto van jou en je liefje bij te maken!

Ontspanning

Eén van de fijnste dingen aan het strand vind ik dat je heerlijk kan uitwaaien. Laat de wind door je haren gaan en geniet van de geur en het geluid van de zee. Ik kan hier heel erg van genieten. Het maakt je ontspannend en je slaapt er vaak ook een stuk beter door. Daarnaast kun je als je de pas er goed in hebt zitten ook van het ene dorpje naar het andere dorpje toe lopen.

De meeste zonuren

Zeeland kent gemiddeld de meeste zonuren vergeleken met de rest van Nederland. Ik moet ook zeggen dat het altijd lijkt alsof het mooi weer is in Zeeland. Het enige waar je alleen wel rekening mee moet houden is dat het aan de kust wel flink kan stormen. Maar ach, dan liggen we meestal toch ij ons bedje.

Schelpen, zeesterren en andere zeedieren

Zodra het eb wordt komen de strandpalen meer naar de oppervlakte en zul je ook zien dat er grote rotsachtige stenen op het strand zichtbaar worden. Als kind gingen wij altijd tussen deze stenen opzoek naar krabbetjes, garnalen, mooie schelpen en natuurlijk naar zeesterren. Vooral de zeesterren zijn heel mooi om te zien. We gooide ze altijd weer terug de zee in, anders waren we bang dat ze door mensen meegenomen zouden worden. En hoe leuk is het om te zeggen dat je een zeester gered hebt!

Vakantiehuisje Zeeland

De mooie natuur

Wanneer je naar het strand gaat, moet je vaak eerst de duinen over. De duinen worden dan een beetje over het hoofd gezien, terwijl het vaak prachtige natuurgebieden zijn. Het duingras zorgt voor een prachtig plaatje waar je vaak ook hazen tussen kan zien lopen.

Leuke vakantie voor jong en oud

Een vakantie in Zeeland leuk voor iedereen! Of je nu met je gezin gaat of met je liefje. Maar ook met een grote vriendengroep kun je je er heel goed vermaken. Er is genoeg te doen. En dan vooral tijdens de zomermaanden. Van gezellige festivals tot aan mosselfeesten. Lekker bakken op het strand of een drankje in een strandtent. Ik kan daarom niet wachten om er weer naar toe te gaan!

vakantiehuis zeeland 8 personen particulierhuisje huren zeeland last minutegezinsvakantie zeeland, last minute , vakantiehuis hurenbelvilla zeeland, airbnb zeeland, roompot zeeland, gezinsvakantie , vakantie zeeland zoutelande, vakantie zeeland renesse, vakantie huisje zeeland kopenroompot zeeland, vakantiehuis zeeland 8 personen particulierlandal zeeland, zomervakantie zeeland, vakantiehuisje Zeeland, Vakantiehuisje huren Zeeland, Vakantiehuisje Zeeland

vakantiehuis zeeland 8 personen particulierhuisje huren zeeland last minutegezinsvakantie zeeland, last minute , vakantiehuis hurenbelvilla zeeland, airbnb zeeland, roompot zeeland, gezinsvakantie , vakantie zeeland zoutelande, vakantie zeeland renesse, vakantie huisje zeeland kopenroompot zeeland, vakantiehuis zeeland 8 personen particulierlandal zeeland, zomervakantie zeeland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *