Zo gaat je kind wél tandenpoetsen!

by 
tandenpoetsen kinderen

Het poetsen van kindertanden is nog best een lastig klusje. Kinderen zitten er vaak niet op te wachten en aangezien ik van mijn tandarts gehoord heb dat kinderen tot 11(!) jaar nog niet zo goed kunnen poetsen, is het erg belangrijk dat je als ouder de tanden en kiezen goed na poetst. En toch vind ik het ook belangrijk dat kinderen zelf leren poetsen. Maar hoe zorg je ervoor dat je kind tandenpoetsen niet zo erg vindt en het gaat doen? Daarvoor heb ik een paar tips die bij ons erg goed werken!

Apps

Om ervoor te laten zorgen dat je kind gaat tandenpoetsen heb ik een hele handige app gevonden, namelijk Talking Ginger. Dit is een rode kat je na kan praten, maar ook samen met jou kan tanden poetsen. Super leuk voor kinderen! Het duurt precies 2 minuten en er zit een vrolijk deuntje bij. Bij het openen van de App komt er ook een leuke draaischijf in beeld, waar je kind aan kan draaien. Ook dit is een succes bij ons.

Boeken

Er zijn erg veel leuke boeken om samen te lezen tijdens het tandenpoetsen. Dit is vooral erg leuk wanneer jouw kindje lekker bij je op schoot zit en nog vrij jong is. Samen poetsen en ondertussen lekker ontspannen een boekje over tandenpoetsen lezen.

Muziek

Mocht je kind toch uitgekeken zijn op de app of je er als ouder niet helemaal achterstaan, dan zijn er op YouTube ook een aantal hele leuke liedjes om uit te proberen, namelijk:

Deze liedjes duren vaak iets van 2 minuten, waardoor ze lekker lang bezig zijn. Houd je de videoclip erbij, zorg er dan wel voor dat jouw kind de volle aandacht bij het poetsen houdt.

Tandenborstel

Er zijn voor kinderen erg veel leuke tandenborstels verkrijgbaar. Laatst kwam ik hele leuke tandenborstels van Peppa Big tegen bij de Action. Maar ook bij de Kruidvat, de Aldi en de Jumbo heeft speciale kindertandenborstels. Laat jouw kind zelf een tandenborstel uitkiezen. Hierdoor wordt tandenpoetsen gegarandeerd leuker. Er zijn zelfs tandenborstels met lampjes. Dit lampje doe je aan wanneer je gaat tandenpoetsen en gaat uit na 2 minuten. Op deze manier weet jouw kindje gelijk dat het tijd is om te stoppen met poetsen.

Samen tandenpoetsen

Tandenpoetsen is best saai om alleen te doen. Ga het daarom samen doen! Ga voor de grote spiegel in de badkamer staan, zet een gezellig muziekje op en het wordt gelijk een feestje. Mocht de spiegel te hoog hangen, dan kan je kind ook op een stoel of krukje staan. Extra uitdagend! Maak er een gezellig momentje van met iedereen uit het gezin. Dan zijn die twee minuten ook zo voorbij en hebben jullie allemaal fijne schone tanden. Let er wel op dat je altijd het gebit van jouw kinderen na poetst. Kinderen kunnen namelijk nog niet de juiste beweging maken en missen vaak stukken van het gebit. Poets ook even het tandvlees mee, zodat ook deze gezond blijft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *