Zo gaat je kind wél tandenpoetsen!

by 
tandenpoetsen kinderen

Het poetsen van kindertanden is nog best een lastig klusje. Kinderen zitten er vaak niet op te wachten en aangezien ik van mijn tandarts gehoord heb dat kinderen tot 11(!) jaar nog niet zo goed kunnen poetsen, is het erg belangrijk dat je als ouder de tanden en kiezen goed na poetst. En toch vind ik het ook belangrijk dat kinderen zelf leren poetsen. Maar hoe zorg je ervoor dat je kind tandenpoetsen niet zo erg vindt en het gaat doen? Daarvoor heb ik een paar tips die bij ons erg goed werken!

Apps

Om ervoor te laten zorgen dat je kind gaat tandenpoetsen heb ik een hele handige app gevonden, namelijk Talking Ginger. Dit is een rode kat je na kan praten, maar ook samen met jou kan tanden poetsen. Super leuk voor kinderen! Het duurt precies 2 minuten en er zit een vrolijk deuntje bij. Bij het openen van de App komt er ook een leuke draaischijf in beeld, waar je kind aan kan draaien. Ook dit is een succes bij ons.

Muziek

Mocht je kind toch uitgekeken zijn op de app of je er als ouder niet helemaal achterstaan, dan zijn er op YouTube ook een aantal hele leuke liedjes om uit te proberen, namelijk:

Tandenborstel

Er zijn voor kinderen erg veel leuke tandenborstels verkrijgbaar. Laatst kwam ik hele leuke tandenborstels van Peppa Big tegen bij de Action. Maar ook bij de Kruidvat, de Aldi en de Jumbo heeft speciale kindertandenborstels.

Samen tandenpoetsen

Tandenpoetsen is best saai om alleen te doen. Ga het daarom samen doen! Ga voor de grote spiegel in de badkamer staan, zet een gezellig muziekje op en het wordt gelijk een feestje. Mocht de spiegel te hoog hangen, dan kan je kind ook op een stoel of krukje staan. Extra uitdagend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *