De voordelen van een wasmachinekast

by 

Een opgeruimd huis is voor veel mensen een ideaal plaatje. Alle rommel aan de kant en vooral buiten het zicht geplaatst. Goede kastruimte kan daarbij heel helpend zijn. Wanneer je aan de slag gaat met de inrichting van je huis, is het niet alleen van belang om aan algemene kastruimte te denken. Ook voor grote apparaten zoals een wasmachine, kan een kast uitkomst bieden. Een wasmachinekast biedt je bijvoorbeeld de mogelijkheid om de wasmachine uit het zicht te plaatsen of geeft je hele praktische opbergruimte in de buurt van het apparaat. Lees hier welke voordelen een wasmachinekast jou biedt.

Mogelijkheden en soorten wasmachinekasten

Er zijn verschillende type wasmachinekasten verkrijgbaar. Allereerst kun je kiezen uit kasten in verschillende kleurtinten en modellen.

De meest voorkomende kasten zijn gemaakt in houttinten of in de kleur wit. Vaak is er een handig werkblad op de kast. Dit is bijvoorbeeld te gebruiken voor het opvouwen van je was. Voor veel mensen is dit ook een handige plek op je wasmand neer te zetten. Soms wasmachinekasten hebben deuren, waardoor je het apparaat volledig onttrekt aan het gezicht. Andere modellen zijn open, waardoor je eenvoudig bij de laadruimte van je machine kunt. Het is dus belangrijk goed na te gaan, waar jij naar op zoek bent.

Vaak hebben wasmachinekasten een kleine opbergruimte naast of boven de machine. Hier kun je een aantal spulletjes opbergen, zoals bijvoorbeeld je wasmiddel of een waszakje.

Waar moet ik opletten bij de aanschaf van een wasmachinekast?

Allereerst is het belangrijk goed na te gaan welke afmetingen jouw ideale wasmachinekast heeft. Dit geldt zowel voor de buitenmaten van de kast, als voor de afmetingen van de ruimte waar de machine geplaatst wordt. Wasmachines hebben over het algemeen een redelijk standaardformaat, maar toch is het goed dit te controleren voor je de aankoop doet.

Een belangrijke tip is hierbij goed op te letten op de draaibeweging van het deurtje van de wasmachine. Draait deze een handige kant uit? Of is dit bijvoorbeeld aan te passen bij je wasmachine? Vroeger waren wasmachines met een laaddeur aan de bovenzijde gebruikelijk. Veel kasten zijn hier niet voor geschikt, maar gelukkig komt dit model in de praktijk nauwelijks nog voor.

Vervolgens ga je bij de keuze voor een kast uit van jouw specifieke wensen en behoeften. Welke model sluit aan bij jouw interieur en budget? Veel winkels en webshops hebben een heel beperkt aanbod van deze kasten. Op de website van Emob tref je een brede selectie wasmachinekasten aan. Bij Emob is zeker een kast naar jouw smaak te vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *