Taarttoppers maken van Play Doh

by 

Bij een verjaardag of een ander feestje hoort natuurlijk taart! Taart is lekker, het ziet er gezellig uit en voor iedere gelegenheid kan je weer een andere taart maken. Maar wat nog leuker is is een taart extra te versieren met een leuke taarttopper, sprinkles en kaarsjes. Sprinkles en kaasjes kun je bij verschillende winkels kopen, maar het vinden van leuke taarttoppers vind ik nog best lastig. Daarom besloot ik ze zelf te gaan maken. Hoe? Met een paar simpele benodigdheden en een paar stapjes maak je heel gemakkelijk je eigen vrolijke taarttoppers van klei!

Wat heb je nodig

  • Klei (Het liefst Play-doh klei)
  • Uitsteekvormpje
  • Satéprikkers
  • Blanke nagellak

Zo maak je je eigen taarttopper van klei!

  1. Ik heb ervoor gekozen om sterren te maken als taarttoppers. Sterren zien er vrolijk en feestelijk uit en kunnen perfect op een verjaardagstaart, geboortetaart, genderrevealtaart of op een leuke taart omdat je bijvoorbeeld geslaagd bent. Maar natuurlijk kun je ook andere vormpjes maken, als hartjes, bloemetjes of een getal om te laten zien hoeveel jaar je bent geworden.
  2. Voor de taarttoppers heb ik gebruik gemaakt van verschillende kleuren Play-doh klei. Je zou ook heel goed klei van andere merken kunnen gebruiken, maar vaak zijn deze minder fel van kleur. Bij winkels als de Action kun je klei van Play-doh een stukje goedkoper kopen en soms zitten daar ook leuke uitsteekvormpjes bij.
  3. Ik heb de verschillende kleuren klei met elkaar gemengd door er een grote bal van te maken. Vervolgens rol je de bal uit tot een platte pannenkoek en kun je heel gemakkelijk jouw gewenste vormpjes uitsteken. Doe er voorzichtig een satéprikker in en laat ze nu drogen.
  4. Zodra je vormpjes droog zijn kun je er een laagje blanke nagellak overheen doen. Let er wel op dat goedkope klei kan gaan schimmelen wanneer je het laat drogen. Misschien dat je na het uitsteken al gelijk een laagje blanke nagellak op je klei vormpjes kan aanbrengen, maar ik durf niet te zeggen of de klei dat goed genoeg uit gaat harden.

Extra tip: Glitternagellak of glitters op de nog natte nagellak besprenkelen zorgt voor een feestelijk effect!

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *