Leuke ideeen voor Oudjaarsavond

by 
Snackboard

De laatste dagen van 2023 zijn al weer ingegaan. Het is zo gek dat de laatste maanden van een jaar toch altijd zo snel voorbij gaan. Het is bijna vakantie en voor we het weten tellen we al weer af naar het nieuwe jaar. Ik vind het een hele gezellige tijd, maar het kan ook wel wat onrust met zich meebrengen. Wat doe je aan? Wat voor eten ga je serveren? Welke drankjes ga je schenken? Ik heb daarom een aantal leuke ideeën voor oudjaarsavond onder elkaar gezet. Wie weet wordt het hiermee iets gemakkelijker en nog gezelliger gemaakt!

Outfit

Tijdens de kerstdagen zijn we vaak druk met onze outfit. We willen er natuurlijk zo mooi en netjes mogelijk uitzien. En gelukkig hangen de winkels vol met mooie outfits. Er zijn zelfs al winkels die korting aanbieden. Hierdoor wordt het ook nog iets betaalbaarder. Van velvet jurkjes tot aan mooie truien. En van mooie glitterbroeken tot aan stijlvolle tops. Wat ik ook erg mooi vind is een goudkleurige broek, jurkje of top. Gouden kleding past perfect bij de feestdagen. Zo zag ik onlangs een hele mooie goudkleurige broek in de etalage van een boetiekje hangen. Deze was gecombineerd met een basis witte top en stond geweldig! Maar kijk ook eens bij de gouden kleding bij Feestwarenhuis. Hier vind je vaak hele toffe kleding die er extra feestelijk uitzien en zowel voor mannen als voor vrouwen. Wil je toch liever geen geld uitgeven aan een nieuwe outfit, dan zou je natuurlijk ook dezelfde outfit kunnen dragen die je tijdens Kerst aan hebt. Het ziet er vast heel feestelijk uit en eventueel kun je de outfit een andere uitstraling geven door er een mooie ketting of oorbellen aan toe te voegen.

Lekkere hapjes en drankjes

Champagne bar

Bij Oud & Nieuw hoort natuurlijk een glaasje champagne. Je houdt ervan of je houdt er niet van. Ik vind het wel lekker, maar ik kan mij ook voorstellen dat je het glaasje na één slokje liever laat staan. Gelukkig zijn er best veel leuke recepten om de glaasjes champagne alsnog lekker te maken. Wil je het nog feestelijker maken, maak dan een champagne bar. Zet er een paar siropen, stukjes fruit, eetbare glitters of sprinkels neer en maak het af met leuke roerstaafjes.

Snackboard

Qua hapjes kun je het jezelf zo moeilijk maken als jezelf wilt. Grote buffetten, lang in de keuken staan, veel boodschappen in slaan. Eigenlijk is het helemaal niet nodig. Maak in plaats daarvan goed gevulde snackboards. Deze kun je van tevoren al klaar maken of op het laatste moment nog een beetje aanvullen met wat warme hapjes. Snackboards zijn er in allerlei soorten en maten en kan gewoon niet fout gaan. Wel zou je de hapjes kunnen afstemmen op kleuren, smaken en vormen. En houdt er rekening mee dat niet iedereen vis en/of vlees eet. Je zou verschillende snackboards kunnen maken. Eentje met vleeshapjes, eentje met vishapjes en vegetarische hapjes. En wat dacht je van een heerlijk kaasplankje? Mmm!!

Vul jouw snackboard aan met toastjes, crackers, tapenade, nootjes, olijven, fruit, verse kruiden, tomaatjes, etc. en het wordt een heerlijk gezellig geheel!

Leuke ideeën tijdens oudjaarsavond

Er zijn best veel leuke dingen die je kunt doen tijdens Oud & Nieuw. Maar ik kan het mij voorstellen dat je er door de drukte misschien even niet op kunt komen. Daarom heb ik een paar leuke ideeën om te doen tijdens oudejaarsdag / oudejaarsavond onder elkaar gezet.

1. Maak Gevulde Oliebollen

De afgelopen tijd zagen we de Crompouce erg vaak voorbij komen, maar wat dacht je ervan om een oliebol te vullen met banketbakkersroom en de bovenkant te bedekken met een beetje roze glazuur. Maak het extra mooi en je hebt gelijk een lekker gebakje voor de visite.

2. Spelletjes Spelen

Spelletjes spelen is erg leuk om te doen. Sjoelen, “30 Seconds” of “Wie ben ik”. Maar ook computerspelletjes zijn leuk om te spelen. Misschien liggen er zelfs nog hele oude spelletjes in huis die jullie vroeger vaak speelde. Even terug in de tijd gaan is zo gezellig aan het einde van het jaar! Daarnaast kwam ik op internet dit leuke spel tegen dat je zelf uit kan printen. Leuke kaartjes waarbij je ook even terugblikt naar momenten in 2023.

3. Herinneringen Ophalen

Ook zonder kaartjes kun je herinneringen ophalen. Wat waren bijzondere momenten van 2023? En hoe waren andere jaren? Hoe vierde je Oud & Nieuw toen je nog bij je ouders woonde? Wat was de meest leuke jaarwisseling? En waar kijk je naar uit in 2024? Pak er ook foto’s of fotoboeken bij om er even gezellig doorheen te bladeren.

4. Karaoke

Het klinkt misschien heel erg spannend, maar hoe leuk is het om karaoke te zingen! Een beginnetje maken is altijd lastig, maar zodra er iemand begonnen is, wordt het alleen maar leuker.

5. Stap In De Auto

Stap de auto in? Als je dit jaar met z’n tweeen Oud & nieuw gaat vieren is het heel tof om met de auto naar een plek te rijden waar je van een afstandje het vuurwerk kan bekijken. Lekkere hapjes en drankjes mee, kachel aan, muziekje aan en genieten maar! Hierdoor wordt het echt een mooie vuurwerkshow.

Lees ook: Lekkere hapjes en drankjes voor Oudejaarsavond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *