8x De leukste spelletjes tijdens Pasen

by 

1. Eitje zoeken in het donker

Het eerste spelletje uit het lijstje “De leukste spelletjes tijdens Pasen” is eitjes zoeken in het donker. Dit spelletje is eigenlijk vrijwel hetzelfde als wanneer je het overdag zou doen, alleen ga je nu op pad met een zaklamp. Superleuk om met een groepje vrienden te doen, als kinderfeestje of tijdens een familiefeest.

2. Vind Het Gouden Ei!

Iedereen kent het spelletjes “Paaseieren zoeken”, maar wil je er nog een leuker spelletje van maken, breid het dan uit! Zorg voor speciale eieren en hang er bijvoorbeeld een cijfer aan vast. Zet een aantal leuke prijsjes klaar en geef ook deze een cijfer. Dit is net een soort Bingo, maar dan net even anders.

3. Raad Het Aantal Paaseitjes

Ken je die prijsvragen waarbij je moet raden hoeveel snoepjes er in een snoeppot zitten? Dit kun je natuurlijk ook met paaseitjes doen. De winnaar mag de hele pot met inhoud hebben!

4. Jeu De Boules Met Paaseitje

Het balspel “Jeu de Boules” is misschien een beetje suf, maar met paaeitjes wordt het een ander verhaal. Ze zijn ovaal van vorm en rollen daarom alle kanten op. Hierdoor wordt het nog moeilijker om te winnen!

5. Raad De Smaak

Een leuk spelletje om te doen tijdens Pasen dat waarschijnlijk gelijk in de smaak valt is “Raad de smaak”. Er zijn in middels onwijs veel verschillende smaken paaseitjes, dus je kan het zo uitgebreid maken als je wilt. Carrotcake smaak, Salted Caramel smaak, de smaak van banaan. Kun jij alle smaken onderscheiden?

6. Eieren Beschilderen En Versieren

Eieren versieren is niet meer zoals 15 jaar geleden. Tegenwoordig worden er echt kunstwerkjes van gemaakt en ook wij hebben een creatie gemaakt (Line Art Paaseieren). De eieren koken in gekleurd water (door koffie, rodebieten, blauwe bessen), er paashaasjes van maken door oren van ijzerdraad te gebruiken of met neptatoeages te versieren. Alles mag! Dit is ook erg leuk om met jonge kinderen te doen. Maak er een extra gezellige middag van door ook leuke kuikentjes te knutselen.

7. Een Eierspeurtocht Maken

Ga net wat verder dan Paaseieren zoeken en maak er een hele speurtocht van. Dit is niet alleen enorm leuk om te bedenken, het is ook erg leuk om te zien hoe fanatiek er Paaseieren gezocht gaat worden.

8. Paashaas Cocktail Maken

Dit is niet echt een spelletje, maar wel heel erg leuk om te doen. Cocktail en mocktail workshops zijn momenteel erg populair, dus van dit recept kun je heel goed je eigen workshop maken! Haal een chocolade paashaas in huis, snijd de oren er voorzichtig van af en schenk er een lekker drankje in. Denk aan Bailey’s, chocolademelk of een lekkere bananenlikeurtje. Rietje erin, beetje slagroom er op en serveren maar!

Bekijk ook 14x Zoete recepten voor Pasen

Meer inspiratie voor Pasen tijdens corona

Leuke spelletjes om te doen met Pasen

De leukste spelletjes tijdens Pasen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *