Tips tegen de warmte

by 

Aankomende week wordt het weer heerlijk zonnig weer. De temperatuur gaat weer omhoog en het zal weer volop zomers aanvoelen. Heel erg fijn, maar het kan ook wel wat te veel worden. Vooral ’s avonds wanneer je weer in je bed ligt, kan het behoorlijk benauwd aanvoelen. Alsof je ligt te drijven in je eigen bed. Maar ook tussen 12 uur en 3 uur ’s middags is het soms beter om de zon wat meer te vermijden voordat je helemaal wegsmelt. Daarom deel ik een aantal handige tips tegen de warmte om het zo koel mogelijk te krijgen. Hier komen de tips!

Tips tegen de warmte

Water

Deze tip tegen de warmte had je vast wel zien aankomen. Drinken is erg belangrijk tijdens deze dagen. Je lichaam verliest veel vocht en probeert zichzelf koel te houden. Help je lichaam daarom extra door wat glazen water met ijsblokjes, citroen schijfjes en wat munt te drinken. Dit is gelijk ook een goede dorstlesser!

Voetenbadje

Lekker plonsen in een zwembad is natuurlijk perfect, maar mocht je geen zwembad in de buurt hebben zou je ook een voetenbadje kunnen maken. Het blijkt namelijk zo te wezen dat wanneer je je voeten afkoelt, je hele lichaam af gaat koelen. Handig en lekker!

Je hoofd koelen

Naast dat je lichaam zich koelt via de voeten, is het ook heel fijn om een washandje tegen je voorhoofd of op je pols te leggen. Hierdoor koelt je lichaam ook een beetje af.

Fietsen

Misschien wil je tijdens de warmte zo min mogelijk doen, maar geloof mij, fietsen is echt heerlijk! Wanneer je aan het fietsen bent ontstaan er allemaal wind om je heen. Weliswaar warme wind, maar toch voelt het best verkoelend.

Naar de supermarkt

Ook deze tip tegen de warmte is geniaal. In de supermarkt is het eigenlijk altijd koel. Een perfecte plek dus om even af te kunnen voelen. Houd er alleen wel rekening mee dat je de supermarkt ook weer moet verlaten.

Ramen open

Doe ’s morgens gelijk de ramen wijd open. Dan is het vaak nog koel en kan de warmte het huis gemakkelijk verlaten. Zodra het buiten warm begint te worden is het tijd om te ramen weer dicht te doen. Extra tipje: Ga je met de auto weg, wapper dan een paar eer met de autodeur voordat je in gaat stappen.

Apparaten

Dit is één van de tips tegen de warmte die je waarschijnlijk helemaal niet erg vindt om toe te passen. Wanneer je grote apparaten aan hebt, als bijvoorbeeld een wasmachine of een stofzuiger, dan ontstaat er extra warmte. Laat deze apparaten daarom uit.

Bevroren water

Tijdens een warme nacht hebben veel mensen een ventilator aan staan. Het koelt de slaapkamer vaak niet, maar het zorgt voor wind. Om er toch een beetje voor te zorgen dat de slaapkamer koeler wordt, kun je een fles met bevroren water voor de ventilator zetten. De wind die er langskomt wordt hiermee wat koeler.

IJs

Een ijsje is heerlijk in de zomer. En ondanks dat ik dol ben op Italiaans ijs en roomijs, is het toch verstandig om voor een waterijsje te gaan. Natuurlijk zijn de ijsjes uit de supermarkt erg lekker, maar nog beter is het om ze gewoon zelf te maken. Er zijn op internet onwijs veel lekkere en makkelijke recepten te vinden.

Fruit

Ben je niet zo dol op ijs, dan is het ook erg lekker om tijdens een warme zomerdag vers fruit te eten. Aardbeien, watermeloen, druiven. Gezond, lekker zoet en het bevat gelijk ook veel vocht. Maak daarom een grote fruitsalade, zodat het een nog groter feestje wordt om van te smullen.

Pittig eten

Het is niet voor niets dat we tijdens de zomermaanden wat lichter eten. Vooral salades zijn erg geliefd. Wanneer je namelijk zwaar of kruidig eten eet, krijg je vaak nog warmer.

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *