Wist jij al dat aluminium schuifdeuren heel duurzaam en stijlvol zijn?

by 
Bron afbeelding
Aluminium is van nature sterk en robuust materiaal

Aluminium schuifdeuren zijn een populaire keuze bij het inrichten van huizen, kantoren en andere ruimtes. Naast hun stijlvolle uitstraling hebben deze deuren ook veel voordelen op het gebied van duurzaamheid, energiebesparing en veiligheid. In dit artikel gaan we dieper in op deze voordelen en laten we zien waarom aluminium schuifdeuren een slimme investering zijn voor elke ruimte.

Een van de grootste voordelen van aluminium schuifdeuren is hun duurzaamheid. Aluminium is van nature een sterk en robuust materiaal dat bestand is tegen weersinvloeden en corrosie. Dit maakt het een ideale keuze voor buitendeuren, die blootgesteld worden aan de elementen. In vergelijking met andere materialen zoals hout en kunststof zijn aluminium schuifdeuren ook minder gevoelig voor kromtrekken en andere vormen van slijtage.

Aluminium is bovendien een zeer recyclebaar materiaal. Volgens de Aluminum Association wordt ongeveer 75% van al het aluminium dat ooit is geproduceerd nog steeds gebruikt. Dit komt omdat aluminium eenvoudig kan worden gerecycled zonder dat de kwaliteit van het materiaal verloren gaat. Het gebruik van gerecycled aluminium bij de productie van nieuwe schuifdeuren vermindert de CO2-uitstoot aanzienlijk en draagt bij aan een duurzame toekomst.

Hoe zit het met energiebesparing?

Een ander voordeel van aluminium schuifdeuren is hun vermogen om energie te besparen. Dit komt doordat aluminium een zeer goede isolator is, waardoor het warmteverlies door de deur aanzienlijk wordt verminderd. Dit leidt tot een lagere energierekening en draagt bij aan een duurzamere leefomgeving. Uit onderzoek blijkt dat aluminium schuifdeuren tot wel 40% beter isoleren dan andere deuren.

Naast hun isolerende eigenschappen zijn aluminium schuifdeuren ook vaak uitgerust met hoogwaardig dubbel glas, dat nog betere isolatie biedt. Dit glas bestaat uit twee lagen glas met een isolerende laag ertussen, die warmteverlies voorkomt en het geluid van buiten vermindert. Dit zorgt voor een comfortabele en rustige omgeving binnenshuis.

Ook veiligheid is een belangrijk aspect

Een ander belangrijk aspect van aluminium schuifdeuren is hun veiligheid. Aluminium is van nature een sterk materiaal en biedt daardoor een goede bescherming tegen inbraak. Bovendien zijn aluminium schuifdeuren vaak uitgerust met veiligheidskenmerken zoals meerpuntssluitingen en stevige sloten. Dit zorgt voor een extra laag bescherming tegen inbraak en vergroot de veiligheid van uw huis of kantoor.

Aluminium deuren kopen bij Aluwdoors

Als je op zoek bent naar een alternatief voor stalen deuren met glas, dan zijn de aluminium deuren van Aluwdoors de perfecte keuze. Deze deuren zijn niet alleen stijlvol en modern, maar ook duurzaam en gemakkelijk te onderhouden.

Aluminium is van nature een sterk en licht materiaal, dat zich uitstekend leent voor moderne en strakke designs. Bij Aluwdoors bieden we een ruim assortiment aan aluminium deuren, van minimalistische ontwerpen tot meer klassieke modellen. Wat zo geweldig is aan aluminium is dat het gemakkelijk te bewerken is, waardoor de mogelijkheden voor deuren bijna eindeloos zijn. En wist je dat aluminium deuren niet alleen geschikt zijn voor binnendeuren, maar ook voor buitendeuren? Bij Aluwdoors hebben ze talloze mogelijkheden voor buitendeuren, dus je vind altijd een deur die past bij jouw woning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *