De beste games van 2021

by 

Het wordt weer vroeg donker, buiten wordt het kouder en regent het vaker. Dus tijd om je console of pc weer wat vaker aan te slingeren. Uiteraard spelen de game ontwikkelaars hier ook slim op in door al hun nieuwe titels in de paar laatste maanden van het jaar tegelijk uit te brengen. Maar hoe weet je nou waar je het best je geld aan kunt spenderen dit jaar? Daarom heb ik een lijst met de beste nieuwe games van 2021 voor je samengesteld.

1. Battlefield 2042

Eindelijk is weer een nieuwe titel uit de Battlefield reeks! Dit keer weer in de nabije toekomst en niet, zoals de vorige paar games, in het verleden. In het begin van de game waren er wel enkele bugs, maar deze zijn grotendeels al netjes opgelost door EA. Uiteraard heeft ook deze shooter een battle royal mode, in Battlefield 2042 heet deze “Hazard Zone”. Al met al is dit zeker weer een toffe titel die niet mag ontbreken aan je Battlefield collectie én één van de beste games van 2021. Bekijk hier meer over Battlefield 2042.

2. Far Cry 6

Een geweldige reeks met een nieuwe titel. Far Cry wordt met elke nieuwe game beter en beter, deze 6e editie is zeker geen uitzondering. Een heerlijke storymode game met geweldige graphics. Als je deze gamereeks nog niet kent, dan raad ik je zeker aan om deze te proberen. Toch moet ik ook bekennen dat als je de afgelopen delen gespeeld hebt, bij deze waarschijnlijk niet veel nieuws gaat meemaken. Tenzij je natuurlijk heel graag dezelfde game maar met een nieuw verhaal wil spelen. Bekijk hier meer over Far Cry 6.

3. FIFA 22

Ja hoor, het jaarlijks terugkerende FIFA mag niet ontbreken. Toch waren er de laatste 3 edities niet veel zichtbare veranderingen in het spel, maar dat is dit keer wel echt anders. FIFA 2021 voelt toch zeker anders aan dan de vorige edities. Dit komt vanwege de toegepaste HyperMotion door middel van X-sens technlogie.

Bij deze nieuwe Xsens-technologie worden bewegingen van spelers tijdens oefenwedstrijden opgenomen. Gedaan dus met de statische omgeving van een ‘motion capture’ studio: de bewegingen zien er vloeiender dan ooit.

Bovendien maakt HyperMotion gebruik van een systeem gebaseerd op A.I. waarbij de game via ‘machine learning’ eigenlijk leert welke animaties het meest gepast zijn in een specifieke situatie. Dat zorgt volgens EA voor maar liefst 4.000 nieuwe animaties.

Packluck ga je er niet mee krijgen, maar het spel voelt wel een stuk lekkerder aan. Daarom is FIFA 22 zeker een aanrader voor alle voetballiefhebbers! Bekijk hier meer over FIFA22.

4. God Of War Ragnarök

4 Jaar na het verschijnen van God Of War (2018) is er dan eindelijk de opvolger namelijk “God Of War: Ragnarök”. In dit deel nemen Kratos en zijn zoon Atreus het op tegen de Noorse goden Freya en Thor. Het verhaal speelt zich af in de laatste dagen van de Fimbulwinter. Het is jouw doel om als Kratos en Atreus het einde der tijden (Ragnarok) tegen te houden.

Deze game beloofd geweldige gameplay en graphics te hebben en zeker één van de beste games te worden. Helaas is de exacte releasedatum nog niet bekend, maar volgens de ontwikkelaar zijn ze druk bezig met het finetunen van de game en zal hij begin 2022 uitkomen. Een nadeel is wel dat deze game alleen uit zal komen op de Playstation 4 en 5.

5. Gotham Knights

Wie droomt er nou niet van om eens in de open wereld van Gotham City te lopen? Met de game Gotham Knights is dit dus mogelijk! Gotham Knights speelt zich af in een wereld waar Batman dood is en de stad overspoeld wordt met bad guys and girls. En de beste vrienden van Batman mogen dit klusje klaren. Je kunt kiezen uit 4 verschillende personages; Batgirl, Nightwing, Red Hood en uiteraard Robin. Ga solo of samen met een vriend de strijd aan tegen al die slechteriken en zorg dat Gotham City weer schoongeveegd wordt.

6. Hitman 3

Agent 47 is weer terug in dit 3e deel van de  World of Assassination-trilogie. De game ziet er supertof uit en heeft weer geweldige verhaallijnen. Ga in stealthmode door alle werelden en probeer je doelwit(ten) uit te schakelen. Dankzij de Glacier-technologie van IO Interactive biedt de wereld van Hitman 3 voor de spelers ongekend veel ruimte om hun eigen keuzes te maken en situaties op verschillende manieren aan te pakken. Als je Hitman op de Playstation speelt, heb je de mogelijkheid om Hitman 3 te spelen in VR met een nieuw firstperson-perspectief dankzij PlayStation VR-ondersteuning. Hitman staat altijd garant voor actie waarbij je je adem in moet houden omdat het zo spannend is, deze titels behoren toch wel tot de beste games uit je assortiment!

7. Call Of Duty Vanguard

Call Of Duty komt jaarlijks wel met een nieuwe titel, zo ook dit jaar. COD Vanguard speelt zich af in de tweede wereldoorlog en is zeker één van de beste games van 2021. In de single player campagne probeert een selecte groep soldaten uit verschillende landen de grootste dreiging ter wereld het hoofd te bieden. Maar laten we eerlijk zijn, Call Of Duty haal je niet voor de single player mode, dat wil je online doen. En natuurlijk zijn er weer heel wat nieuwe maps en toffe wapens om vrij te spelen. Ook deze titel is geïntegreerd met Warzone zodat je daar lekker kunt rondlopen met je Vanguard wapens. Bekijk hier meer over Call of Duty Vanguard.

8. MotoGP 2021

Net als alle sporttitels heeft ook MotoGP dit jaar weer een nieuwe game. Meer dan 120 coureurs, 20 officiële circuits en nieuwe en verbeterde features zoals de introductie van de nieuwe regel; de ‘Long Lap’ strafregel. Ook kun je oude befaamde coureurs en motoren kiezen om mee te rijden. Bereik de MotoGP- of Moto2-klasse en creëer of beheer je eigen Junior-team. Ook in deze game zijn heel wat aanpassingen gedaan zodat de gameplay nog realistischer aanvoelt en je nóg meer in de game gezogen wordt!

9. F1 2021

Natuurlijk mag ook een nieuw seizoen F1 niet ontbreken! F1 2021 met onze eigen Max Verstappen in een kampioenwaardige auto. De storymode “Braking point” is een hele toffe gamemode. Hierbij beleef je het verhaal van Aiden Jackson en Casper Ackerman. Ook Devin Butler komt weer even terug als een onruststoker tussen beide hoofdrolspelers. Maar naast de storymode kun je ook je eigen carrière starten, losse wedstrijden rijden, online rijden én je eigen team samenstellen. Kortom, F1 2021 staat weer garant voor heel wat uren raceplezier!

10. Skull&Bones

In 2018 hebben we al een sneak preview kunnen zien van deze game, maar nu lijkt hij dan eindelijk uit te komen. Skull&Bones speelt zich af in de tijd van piraten. Maker Ubisoft laat met deze game zien dat ze weer een pareltje neer kunnen leggen die het kan opnemen tegen Sea of Thieves. Ubisoft, natuurlijk bekend van Assassins Creed, heeft hier wel heel wat elementen meegenomen uit hun game 2013; Assassins Black Flag. Als je die game dus ook zo tof vond, dan wil je deze zeker niet missen. Bekijk hier meer over Skull&Bones.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *