Dierendag tips! 5 manieren om jouw huisdier te verwennen.

by 

Het is weer bijna 4 Oktober, dat betekend dierendag! Dé dag om jouw hond, kat, cavia, goudvis of ander huisdier eens lekker te verwennen. Pak deze tips mee om er een topdag van te maken voor jou en jouw harige vriendje!

1. Ga er lekker op uit.

Heb je een hond, paard of ander dier die vrij in de buitenlucht kan lopen en spelen? Ga er dan eens lekker op uit! Samen het bos in voor een lange wandeling of lekker een dagje naar het strand. Neem een speeltje mee en trek er lekker de hele dag op uit, neem de tijd voor elkaar.

2. Lekker eten

Elk dier houdt van lekker eten. Zo kun je hondenkoekjes bakken voor je hond of zelf kattensnoepjes maken. Maar je kunt ook naar de plaatselijke slager of visboer om een lekkere traktatie samen te stellen voor je huisdier.

3. Maak speelgoed voor je huisdier

Als je een beetje creatief bent dan kun je zelf heel leuk speelgoed maken voor je hond, kat of konijn. Maak een doolhof voor je konijn waar hij lekker doorheen kan crossen. De meeste katten zijn al blij met een propje zilverpapier (die van ons wel), maar ook voor je kat kun hele leuke speeltjes zelf maken. Maak bijvoorbeeld van een kurk en wat veertjes en touw een heel leuk kattenspeeltje. Of maak een kattenknuffel van een sok of ander stukje stof wat je nog hebt liggen.

Bron: katten knuffel

4. Fotoshoot met je huisdier

Wil je een herinnering om nooit te vergeten? Regel dan een fotoshoot met je huisdier! Samen op de foto zodat jullie voor altijd samen te zien zijn. Er zijn verschillende fotografen gespecialiseerd in het fotograferen van huisdieren, zoek de gewoon beste bij jou in de buurt. Laat de foto’s afdrukken in een fotoboek of op canvas zodat jullie tijd samen nooit verloren gaat.

5. Helpen in een asiel

Heb je nou zelf geen huisdier en voel je je geroepen om toch wat te doen met dierendag? Dan kun je je altijd aanmelden om te helpen in een asiel in de buurt. Deze dieren hebben ook verzorging, liefde en aandacht nodig. Niet alleen met dierendag, maar het hele jaar door.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *