8x Lekkerder in je vel met deze tips!

by 

De wintermaanden kunnen best een beetje somber zijn. Vooral het najaar en de eerste maanden van het jaar zijn vaak het minst leuk. De zon is minder aanwezig, waardoor we minder energie hebben en de dagen veel korter aanvoelen. Maar gelukkig gaan we het voorjaar weer in en gaan we ons vast (nog) lekkerder in ons vel zitten. En vooral als je ook nog eens de volgende tips gaat volgen. De tips om lekkerder in je vel te zitten kun je direct toepassen en ik weet zeker dat je direct resultaat hebt. Hier komen ze!

Tips om lekkerder in je vel te zitten

Vermijd negativiteit

Mensen die klagen, zeuren en mopperen kunnen invloed hebben op jouw humeur. Mensen die snel commentaar hebben en snel negatief zijn moet je eigenlijk zo veel mogelijk vermijden. Richt je liever op mensen die positief in het leven staan. Daar kun je veel kracht en energie van krijgen.

Geniet ook van kleine dingen

Veel mensen zijn niet snel tevreden. En dat is best zonde, omdat er ook veel te genieten valt van kleine dingen. Denk aan de mooie natuur, het heerlijk zonnetje, een lekker taartje, het eerste kopje koffie van de dag, een blij huisdier, een fijn bed, je thuis. Kijk aandachtiger naar dingen en geniet er wat meer van.

Laat los

Wanneer je je niet fijn voelt is het lastig om jezelf weer te herpakken. En toch is het heel verstandig om dingen los te laten, naar de toekomst te kijken en niet in de negativiteit te blijven hangen. Maak nieuwe doelen, start met iets nieuws of ga iets doen dat je al een lange tijd wilt gaan doen.

Geef complimenten

Eigenlijk is het ontzettend leuk om complimenten te geven. Het is namelijk erg gemakkelijk om te doen, een ander gaat er van stralen en hierdoor kan jij ook weer een fijn gevoel krijgen. Zeg eens tegen iemand dat hij of zij er goed uit ziet, dat een mooi kapsel heeft of een leuke trui draagt.

Cadeautje voor jezelf

Cadeautjes kopen voor een ander is vaak heel gewoon, maar een cadeautje voor onszelf kopen doe we niet vaak. Koop eens een bloemetje voor jezelf. Er zijn nu leuke voorjaarsbloeiers verkrijgbaar waarmee je je huis ook heel gezellig maakt!

Leg je telefoon een dagje aan de kant

Het klinkt misschien een beetje overdreven, maar een dagje zonder social media is best fijn. Zorg dat je gebeld en gewhat’s appt kan worden, maar laat Instagram, Facebook, Tiktok, etc een dagje uit. Het is erg tijdrovend en het kan je zelfs een negatief gevoel geven wanneer je alleen maar “mooie plaatjes” ziet.

Fruit

Maak een lekkere smoothie of fruitsapje van jouw favoriete fruitsoorten. Zoek een plekje waar je tot rust kan komen en geniet. Fruit is heel erg lekker en het geeft je meer energie.

Plan leuke dingen

Plan iets waar je naar uit kan kijken. Denk aan een dagje shoppen, een bezoekje aan een wellness center, een nachtje in een hotel of ga uiteten met je beste vriend(in).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *