YES, Het is winter! En zo leuk is het!

by 

Misschien is de winter niet jouw favoriete seizoen van het jaar. Het is koud, het is lang donker en vooral aan het begin van het jaar is het best wel kil. De kerstverlichting verdwijnt weer op zolder en we hebben niet meer van de gezellige feestdagen in het vooruitzicht. En toch is ook de winter een heel leuk seizoen. Waarom? Om deze redenen!

1. Avonden

Het is tijdens de winter erg fijn om op de bank te kruipen. Het is buitendonker, waardoor er in huis een knusse sfeer ontstaat. Gezellige verlichting aan, kaarsjes aan en lekker tot rust komen.

2. Warme drankjes

Smoothies, sapjes, frisse drankjes, ze blijven het hele jaar door erg lekker om te drinken, maar tijdens deze maanden is het ook wel erg fijn om een warm drankje te drinken. Heerlijke thee, een speciale koffie, warme chocolade melk of een keer helemaal iets anders. Maak bijvoorbeeld eens deze heerlijke Chai Tea latte. Zo lekker! Of deze Starbucks Pumpkin Spice Latte met havermelk.

3. Warme en zachte kleding

Ik ben zelf dol op truien. Ik denk zelfs dat het mijn favoriete kledingstuk is. Het voelt zo lekker zacht, lekker warm en je kan er, als je wilt, helemaal in kruipen. Maar ook warme sokken en zachte pyjama´s zijn zo fijn! Oh, en vergeet een lekkere warme sjaal, deze leuke teddy tas, dit schattige mutsje en plaidjes op de bank niet.

4. Winterse Maaltijden

Hoewel we in de winter misschien wat minder energie hebben om uitgebreid te koken, is het toch wel heel lekker om een lekkere winterse maaltijd te eten. Denk aan stamppotten als boerenkool, hutspot of andijvie. Of een lekker warm soepje. Mijn favoriet is Broccolisoep met gerookte zalm en crème fraise. En wat dacht je van havermoutpap met banaan en peer.

5. Natuur

Tijdens de winter is het zo mooi in de natuur! De dauw die er ´s morgens te zien is, de bevroren takjes en bladeren, de zachte lucht. Het maakt de natuur heel dromerig en soms zelfs sprookjesachtig. Ook is het nu heel fijn om de natuur in te gaan, omdat de frisse lucht je energie geeft en omdat het natuurlijk heel gezond is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *