10x Zo leuk is de lente!

by 

Oh, de lente! De lente is echt mijn favoriete seizoen! En stiekem voelt het al een tijdje alsof de winter ons weer verlaten heeft en het lente zonnetje ons steeds vaker gezelschap houdt. Heerlijk vind ik dat. Lekker veel in de buitenlucht, genieten van de zonnestralen en de mooie eigenschappen van het voorjaar. Daarom vandaag een vrolijk lijstje met leuke eigenschappen van de lente.

Leuke eigenschappen aan de lente

1. Een nieuw begin

De eerste dag van het jaar is natuurlijk een perfecte gelegenheid om als een “nieuw begin” te zien, maar mocht je toch een beetje falen met je goede voornemens dan is het begin van de lente misschien een goed moment voor een tweede kans. Op één of andere manier voelt de lente toch een beetje als “nieuw”, “verfrissend” en “jong”.

2. Langere dagen

Wat is het toch fijn dat de dagen nu al langer aanvoelen. ’s Morgens duurt het niet lang meer voordat het lichter wordt en ook is de zon steeds is later onder. Dit geeft ons meer energie, waardoor we meer van de dag kunnen maken.

3. De zon

Zonlicht bevat vitamine D. Veel mensen vergeten tijdens de wintermaanden extra vitamine D te nemen, waardoor ze zich sneller futloos en neerslachtig kunnen gaan voelen. Nu de zon meer gaat schijnen zet onze huid het licht van de zon automatisch om in vitamine D. Handig!

4. Meer energie

Naast dat zonlicht gezond is, geeft het ons ook meer energie. Meer energie om wat van de dag te maken, er op uit te gaan, nieuwe dingen te gaan ondernemen en daardoor gaan we ons ook vrolijker voelen.

5. Bloesembomen en voorjaarsbloemen

Steeds meer zie je van die lieve voorjaarsbloemetjes uit de grond komen. Het ziet er gelijk heel kleurrijk en vrolijk uit. Ook duurt het niet lang meer voordat de bloesembomen weer gaan bloeien. In onze voortuin staan twee bloesemboompjes en ik kijk enorm uit naar de periode dat ze weer bloeien.

6. Naar buiten

We hebben de afgelopen maanden wel genoeg binnen gezeten en daarom is het extra fijn dat het voorjaarszonnetje er weer is. Lekker de tuin in, wandelen, fietsen, misschien al zelfs een terrasje pakken. Het kan weer!

7. De tuin in het voorjaar

Na de winter begint alles langzaam weer te groeien en te bloeien. Het heeft even wat tijd nodig, maar met een beetje hulp van jou is de tuin in het voorjaar weer een heerlijke plek om van te genieten.

8. Frisse lucht

De ramen kunnen weer open! Laat de frisse lucht weer door je huis trekken en laat alles extra luchten. Zo voelt je huis ook gelijk aangenamer en schoner aan.

9. Jonge dieren

Geniet naast de voorjaarsbloeiers ook van (jonge) dieren. Vogeltjes zijn weer druk in de weer met het bouwen van hun nest. Dit zorgt voor veel gezelligheid en vrolijke geluidjes. Maar ook eendjes en lammertjes worden weer geboren. En heb je ook al weer wat vlinders zien rondvliegen?

10. Winterkleding

Warme truien, dikke jassen, wollen sjaals, ze mogen allemaal weer de kast in. Het is tijd voor luchtige laagjes, jurkjes en een dunnere jas. Tenminste in de middag. ’s Morgens kan het nog wel wat koud zijn.

Wat is jouw favoriete seizoen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *