10x Leuke dingen om te doen met een peuter

by 

Peuters zijn geweldig! Ze gaan ontdekken, ondernemen en iedere dag is een nieuw avontuur. Heerlijk! He is zo leuk om te zien dat iets kleins heel bijzonder kan zijn. Zo rende Nora laatst in de speeltuin nog achter iets speciaals aan; een veertje die door de lucht heen dwarrelde. Voor ons is dit inmiddels heel normaal, maar voor een jong kind is het iets dat je nog maar zelden hebt gezien. Ze hebben niet veel nodig om verwonderd te worden. Hierdoor is het eigenlijk ook wel heel gemakkelijk om iets te bedenken om te gaan doen waar ze blij van worden. Je hoeft niet naar een groot pretpark of een indoorspeeltuin. Maar toch kan ik mij voorstellen dat je soms even niet meer weet wat je kan gaan doen met een peuter. Ik heb daarom een lijstje met Leuke dingen om te doen met een peuter onder elkaar gezet. Hier komen ze!

Zwemmen

Het is misschien heel spannend om voor de eerste keer met een peuter te gaan zwemmen, maar hij/zij zal het geweldig vinden! Ook al is het even in het peuterbadje. Het water alleen al zou een groot avontuur zijn. Daarnaast is het erg goed om een kind al vroeg aan water te laten wennen.

Naar het bos

Waar kun je beter op avontuur gaan dan in het bos. Er is ontzettend veel te ontdekken. Grote takken, dennenappels, misschien zelfs wel sporen van dieren. Er zijn zelfs bossen met speciale kabouterpaden voor kinderen. Het is gelijk ook een leuk uitje om een tijdje vol te kunnen houden. Eventueel zou je het kunnen combineren met een picknick.

Naar het strand

Net als het bos is ook het strand een geweldige plek voor peuters. Spelen in het zand is al heel leuk, maar het zeewater trekt natuurlijk ook heel veel aandacht. Ga opzoek naar schelpen, zeesterren of andere vondsten. Jouw peuter zal aan het einde van de dag ook heerlijk slapen. Win-win.

Theater

Er zijn voor de allerkleinste kinderen ook theatervoorstellingen waar je naar toe kan gaan. Wees niet bang dat jouw peuter niet stil zal zitten. Waarschijnlijk trekt de voorstelling genoeg zijn of haar aandacht. En anders kan je altijd nog naar huis. Op de website “Op avontuur met kids” vind je een aantal leuke theatervoorstellingen waar je met een peuter naar toe kunt gaan. Geen theater in de buurt? Een museum voor kinderen is ook leuk!

Treinen kijken

Woon je dicht in de buurt van een station? Ga dan eens naar toe met je kleine spruit. Een trein is een indrukwekkend voertuig en hoe leuk is het om deze eens in het echt te zien. Wil je het nog wat groter aanpakken, dan kun je natuurlijk ook een klein ritje in de trein gaan maken.

Naar de speeltuin

Waarschijnlijk ben je vast wel eens bij een speeltuin geweest. Maar wat ook erg leuk is, is opzoek te gaan naar speeltuinen. Misschien ontdekken jullie wel een hele nieuwe speelplek! En kom je helaas toch geen andere speeltuinen tegen, dan kom je vast onderweg wel takjes, dieren of andere vondsten tegen.

Auto’s zoeken

Een bepaalde kleur auto zoeken of vrachtwagen zoeken. Net als het bekijken van treinen is dit ook een leuke bezigheid. Dit is ook leuk om te doen met een peuter wanneer je in de auto aan het rijden bent.

Tuincentrum

Je zal misschien niet snel aan denken, maar een tuincentrum kan ook erg leuk zijn voor kinderen. Ze hebben er vaak vissen of andere huisdieren en tussen de planten kun je je goed verstoppen. Dit laatste heb ik niet gezegd, haha!

Fietsen

Samen met een peuter fietsen is onwijs leuk! Je kan overal naar toe gaan of jullie gewoon laten verrassen wat jullie onderweg tegen gaan komen. Ga lang koeien, het water of over bruggen. Het is zo bijzonder voor zo’n kleintje.

Fruitplukken

Zelf je eigen fruit plukken is zo veel leuker dan wanneer het in de supermarkt gekocht is. Daarnaast wordt het ook een feestje om je eigen geplukte fruit op te eten of er iets lekkers mee te maken. Onze favoriet is het plukken van blauwe bessen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *