Decoreer erop los met hexagon muurdecoratie

by 

Het vinden van mooie wanddecoratie is nog best lastig. Er zijn erg veel keus op het gebied van muurdecoratie, maar toch begin ik altijd weer te twijfelen. Ik vind het erg leuk om mijn interieur af en toe te veranderen, maar als het over muurdecoratie gaat, dan wil ik het gewoon graag goed hebben. Wanddecoratie dat goed past bij de rest van de ruimte en waar je niet snel op uitgekeken bent. Daarnaast zit ik er ook helemaal niet op te wachten om iedere keer nieuwe gaten in de muur te moeten boren. Zo zonde. Maar gelukkig heb ik nu iets gevonden dat enorm veelzijdig is, dat je toch gemakkelijk kan veranderen als je er op uitgekeken bent én je hoeft er geen gaten in de muur voor te boren. Yes! Ik heb het over Hexagon muurdecoratie.

Hexagon Foto’s als muurdecoratie

Ik ben dol op foto’s! Ik kan niet anders zeggen dan dat ik iedere dag wel foto’s maak. Van mijn kinderen, van mijn interieur, van mooie dingen die ik in de natuur tegenkom. Door middel van foto’s leg je herinneringen vast, waardoor ze eigenlijk alleen maar waardevoller worden. En hoe leuk is het dan om ze aan de muur te hebben hangen. De afgelopen jaren zagen we vooral vaak canvas doeken met daarop een foto afgedrukt. Kort daarna werden foto’s op plexiglas en hout ook erg populair. Maar inmiddels zie je steeds vaker dat er meerdere foto’s bij elkaar gehangen worden. Je kan foto’s in lijstjes ophangen om er zo een toffe Gallery Wall van te maken, maar je kan ook kiezen om de foto’s op een speelse wijze in de vorm van hexagons op te hangen als muurdecoratie.

Hexagons zijn tegels in de vorm van een zeshoek, die je gemakkelijk tegen elkaar aan kan hangen en waarmee je jouw fotowand zo uitgebreid kan maken als je wilt. Door het speciale ophangsysteem hang je ze gemakkelijk op aan de muur, zonder schroeven. Dus of je nu drie hexagons op gaat hangen of dat je juist de hele muur er mee wilt decoreren, het ophangsysteem blijft hetzelfde.

Waar hang je Hexagons op

Er zijn verschillende plekken in huis én in de tuin waar je hexagon tegels op kan hangen. Ik heb er een aantal onder elkaar gezet.

Boven je bed

Heb je een aantal hele dierbare foto’s dan zou je ze een mooi plekje kunnen geven boven het bed. Foto’s die je eigenlijk voor jezelf wilt houden, maar toch graag ziet.

In het trappengat

Een trappengat is vaak een plek waar je snel even langs loopt. Het is ook een goede plek om extra gezellig te maken met leuke foto’s. Vakantiefoto’s, foto’s van het gezin, foto’s van leuke dingen die jullie meegemaakt hebben. Je tovert hiermee ook gemakkelijk een wat saai trappengat om tot een sfeervolle ruimte. In een hal of overloop zouden ze natuurlijk ook erg gezellig staan.

Boven de bank

De muur boven de bank is vaak wat lastig als je op zoek bent naar unieke wanddecoratie. Door foto’s en sfeerfoto’s af te laten drukken op hexagons en deze met elkaar te combineren creëer je rust, eenheid en gezelligheid.

Kinderkamers

Mijn kinderen vinden het geweldig om foto’s te bekijken, want ook voor hen zijn foto’s heel dierbaar. Heb je een tiener of puber in huis, dan zouden hexagons ook erg tof zijn om de kinderkamer mee te decoreren. Laat ze zelf hun eigen favoriete foto’s uitkiezen, zodat hun kamer een nog fijnere plek wordt.

In de overkapping

Wil je je overkapping, veranda of tuinkamer gezellig maken, dan zouden hexagons erg leuk kunnen staan.

Op kantoor

Heb je een thuiswerkplek, dan zou je deze ook gezellig kunnen maken met foto’s of sfeerfoto’s.

Ben jij nog op zoek naar unieke muurdecoratie? Dan zouden hexogons vast een heel leuk idee zijn om het huis nog sfeervoller en gezelliger te maken. Ze zijn gemakkelijk te bestellen en te veranderen. Daarnaast is het ook erg leuk om kleuren met elkaar te combineren, waardoor het een mooie eenheid wordt en het nog meer aansluit bij de rest van het interieur. En mocht je er niet helemaal uitkomen, dan is er erg veel fotowand inspiratie te vinden die je op weg kan helpen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *