10x Leuke dingen om te doen als het regent

by 

Nadat de zomer voorbij is, is het toch wel even wennen dat de dagen korter worden en dat het buiten veel meer gaat regenen. De blauwe lucht is omgeruild met een rauwe, grijze lucht en ook de wind vliegt je regelmatig om je oren. Het is heerlijk om binnen te zitten, maar na een tijdje ga je waarschijnlijk toch eens nadenken om wat je moet gaan doen als het regent en begin je je wat te vervelen. Gelukkig zijn er best veel leuke dingen om te doen als het regent. Dingen die je thuis kan doen of waar je naar toe kan gaan. Ik heb daarom een lijstje gemaakt. Hier komt ie!

Leuke dingen om te doen als het regent

1. Naar de bioscoop

Het bezoeken van een bioscoop blijft leuk. Hoe oud of jong je ook bent. Er draaien altijd films in de bioscoop, dus op ieder moment kun je naar de bioscoop gaan.

2. Naar het zwembad

Het zwembad is een heerlijke plek om heen te gaan als het buiten regent of als het koud is. Het water is lekker warm, je kan je perfect ontspannen en je hebt totaal niet door dat het buiten regent.

3. Speel gezelschapsspellen of speel spelletjes die je vroeger leuk vond

Spelletjes spelen kan het hele jaar door. Maar toch spelen we vaker spelletjes in het najaar en in de winter. Maar ook spelletjes die je vroeger leuk vond zijn erg leuk om te doen als het regent. Wat dacht je van Sims of Super Mario.

4. Foto’s uitzoeken en fotoboek maken

We maken allemaal enorm veel foto’s, maar kijken we ze wel eens terug? En hebben we nog wel wat overzicht? Als het regent is het erg leuk om alle foto’s eens goed te sorteren en te back-uppen. Eventueel zou je ook nog een leuke fotoboek kunnen gaan maken.

5. Ga gezellig wat eten of borrelen in de stad

Je moet even door de regen, maar als je eenmaal in de stad bent ben je de regen vast zo weer vergeten. Ga gezellig lunchen, borrelen of boek een hightea.

6. Ga naar een Wellness center

Naast het bezoeken van een zwembad is het ook heerlijk om naar een wellness center te gaan als het regent. Vind je het leuker om naar een kapper of beautysalon te gaan, dan is dat natuurlijk ook heel fijn.

7. Ga iets actiefs doen; bowlen, escaperoom, naar een trampolinepark

Als het vies weer is kun je natuurlijk binnen zitten, maar het is natuurlijk ook erg leuk om erop uit te gaan. Er zijn genoeg actieve dingen te doen die je met vrienden of alleen kan doen.

8. Boek een stedentrip of vakantie

Kijk je uit naar de zon en de zomer? Boek dan alvast een vakantie. Duurt het te lang voordat het zomer is? Boek dan een stedentrip of een goed hotel.

9. Bezoek een theater of museum

Er zijn erg veel leuke musea te bezoeken. Een perfecte plek om heen te gaan als je niet van regen houdt en toch een leuke dag wilt hebben. Daarnaast is een bezoek aan een theater ook erg gezellig.

10. Begin met iets nieuws

De laatste vind ik eigenlijk heel erg leuk, want doordat het buiten regent biedt het jou gelijk de kans om iets nieuws te ontdekken. Misschien heeft het je altijd al leuk geleken om animatie tekeningen te maken. Of wil je graag een taal leren. Het is een goed moment om hier een begin mee te maken!

Wil je alvast een beetje naar de zomer toeleven? Maak dan deze leuke tuinfakkels!

Lees ook: Leuke dingen om te doen met jonge kinderen ⋆ Leukste dingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *