Sinterklaas chocolade schotsen

by 

Tijdens de maand december eten we massaal meer chocolade. Chocolade pepernoten, chocolade letters, muizen, kikkers, lolly´s. Heerlijk! Het is dan ook erg gezellig als er tijdens Pakjesavond chocolade op tafel staan. Daarom maakte ik dit jaar, samen met mijn kinderen, Sinterklaas chocolade schotsen. Ze zijn superlekker, heel gemakkelijk om te maken en ook heel erg leuk om te maken! Ik kocht hiervoor 3 chocolade repen en vervolgens decoreerden we ze met verschillende dingen die we al in huis hadden. Dus mocht je iets lekkers willen maken voor Sinterklaas avond, dan is dit zeker aan te raden!

Wat heb je nodig voor de Sinterklaas chocolade schotsen

Ik kocht twee melk chocolade repen en één witte chocolade reep en legde ze om en om op een bakplaat met daarop een stuk bakpapier. Het is belangrijk dat je zeker weet dat de bakplaat in de magnetron kan, want zo gaan we de chocoladerepen laten smelten. Eventueel zou je het ook in een ovenschaal kunnen doen.

Vervolgens gaan we de chocolade repen smelten. Doe dit iedere keer 10 seconden om te kijken of de chocolade al voldoende gesmolten is. Als je het te lang verwarmt kan de chocolade namelijk verbranden.

Zodra de chocolade repen vloeibaar geworden zijn, kun je er met een vork doorheen gaan om de drie repen met elkaar te mengen. Dit zorgt voor een leuk effect.

Het is tijd om de Sinterklaas chocolade schotsen te versieren. Wij gebruikten:

  • Pepernoten
  • Schuddenbuikjes
  • Sprinkels
  • Smarties
  • Mini chocolade letters (Gekocht bij de Aldi)
  • Chocolade munten

Eventueel zou je ook schuimpjes, kleine spekkies of hagelslag kunnen gebruiken.

Leg de bakplaat nog even horizontaal(!) in de koelkast, zodat de chocolade uit kan harden. En daarna kun je de reuze chocolade reep in stukken breken of snijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *