Leuke dingen om te doen met Pakjesavond tijdens Corona

by 

Leuke dingen om te doen met Pakjesavond tijdens Corona

Volgend weekend is het Pakjesavond. Het wordt ook dit jaar weer een andere Sinterklaas avond dan de voorgaande jaren, maar dat mag de pret niet drukken! Want Sint en zijn Pieten zijn niet voor niets helemaal uit Spanje naar Nederland gevaren en kunnen niet wachten totdat alle pakjes afgeleverd kunnen worden. Corona mag daarbij niet in de weg staan en daarom hebben wij een lijstje gemaakt met leuke dingen om te doen met Pakjesavond tijdens Corona.

1. Leef naar Pakjesavond toe

Om zo veel mogelijk van deze periode te genieten is het goed om er iedere dag even mee bezig te zijn. Kijk het Sinterklaasjournaal, haal pepernoten en chocoladeletters in huis, pak Sinterklaascadeautjes nu al in. Op deze manier leef je meer naar Pakjesavond toe, waardoor het nog net wat leuker wordt.

2. Aftellen

Om bovenstaande tip toe te passen kun je een leuke aftelkalender gaan maken. Naar de kerstdagen toe wordt er vaak een adventskalender gemaakt, maar ook richting Pakjesavond is het natuurlijk enorm leuk om af te tellen.

3. Maak lekkere hapjes voor Pakjesavond

Een bak chips en wat kaas en worst doet het natuurlijk altijd goed. Maar eigenlijk mogen speciale Sinterklaas hapjes niet ontbreken!

4. Maak een snackboard

Snackboard worden steeds populairder. Maak er daarom eentje speciaal voor Pakjesavond. Mini chocoladeletters, pepernoten, schuimpjes, chocolade kikker/muizen, marsepein, etc.

5. Kijk een leuke Sinterklaasfilm

Rond de Kerstdagen kijken we massaal de meest voorspelbare Kerstfilms die er zijn. Maar wist je dat er inmiddels ook al een heleboel Sinterklaasfilms zijn?

6. Knutselen

Zodra het 5 december is kunnen kinderen vaak niet wachten tot het avond is. Ga daarom gezellig samen het huis versieren en maak een speciale sinterklaasslinger, een mijter of een schoorsteen.

7. Oude verhalen

Haal herinneringen op van jullie eerste Sinterklaas / Pakjesavond of momenten die je nooit vergeet. Wat kreeg je als Sinterklaas cadeau? Hoe werd Sinterklaas gevierd? Hoe werden de Sinterklaas cadeaus gebracht?

8. Spel

Doe gezellig een Sinterklaasdobbelspel of speel het spel waarbij je een cadeautje om de beurt uit probeert te pakken met je handen in pannenlappen. Zodra de volgende spelen met een dobbelsteen “6” gooit, is hij/zij aan de beurt om het cadeautjes open te proberen te maken.

9. Surprises maken

Maak een surprise voor elkaar. Dit is niet alleen heel erg leuk, maar maakt Pakjesavond ook net wat persoonlijker.

10. Gedichten schrijven

Ook het schrijven van gedichten is heel persoonlijk. Het kost even wat moeite, maar gelukkig zijn er op internet veel hulpmiddelen te vinden. Daarnaast zijn Sinterklaas gedichten ook heel leuk om te bewaren.

11. Sinterklaas quiz

Wat weet jij allemaal over Sinterklaas? Waar komt het verhaal vandaan? Wordt het alleen in Nederland gevierd? Eén iemand stelt de quiz samen en de anderen worden aan de tand gevoeld. Eventueel kun je er een cadeau spel van maken.

12. Bak zelfgemaakte pepernoten / kruidnoten

Dit is niet alleen heel leuk om te doen, maar het huis ruikt gelijk ook verrukkelijk!

13. Bak een taart

Arretjescake van kruidnoten, een speculaastaart of helemaal iets anders; een carrotcake. (Omdat het paard van Sinterklaas er zo dol op is)

14. Pietendiploma

Ontwerp een pietendiploma die iedereen kan verdienen door een parcours af te leggen.

15. De zak van Sinterklaas

Heb je genoeg juten zakken in huis? Ga dan zaklopen!

16. Taaitaai happen

Dit is net als het spel “koekhappen”, maar dan met Taaitaai.

17. Jeu de boules

Speel jeu de boules met pepernoten! Dit is moeilijker dan het lijkt!

18. Videoboodschap

Neem van tevoren een videoboodschap op van de Sint of een Piet. Dit trekt vast de aandacht of het zorgt voor veel hilariteit!


Ben je nog opzoek naar leuke cadeaus voor Sinterklaas voor een jongen? Wij hebben een lijst samengesteld met leuke Sinterklaascadeaus!

Leuke tips pakjesavond, leuke ideeen pakjesavond tijdens corona, leuke ideeen sinterklaas tijdens corona, tips pakjesavond tijdens corona

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *