Heerlijke chocolade truffels met Bastogne en witte chocolade

by 

Een tijdje geleden proefde ik zelf gemaakte truffels. Ik vond het zo lekker dat ik niet kon wachten om ze zelf te maken. Want wat bleek, het recept was heel erg simpel. Het was gemaakt van Bastogne koekjes, monchou en chocolade. Een hele goede combinatie! Maar mocht je Bastogne koekjes niet zo lekker vinden, dan zou je het recept ook wat aan kunnen passen door bijvoorbeeld andere koekjes te gebruiken. Denk aan biscuitjes of Oreo koekjes. Het recept is heel gemakkelijke om na te maken en eigenlijk is het zo klaar. Dus mocht je toe zijn aan een heerlijk zoet hapje, dan kan ik je deze zelfgemaakte truffels echt aanraden!

Wat heb je nodig voor de truffels

  • 1 pak Bastogne koeken (260 gram)
  • 1 pakje Monchou (100 gram)
  • 350 gram chocola naar keuze (ik gebruik melk chocolade)
  • 50 gram witte chocolade

Zo maak je zelf truffels

  1. Maak de Bastogne koekjes zo fijn mogelijk. Dit is een klusjes waar je even wat kracht voor nodig hebt, tenzij je een handige keukenmachine hebt.
  2. Zodra de Bastogne koekjes fijngemalen zijn, kun je er de Monchou doorheen kneden. Maak er een goed mengsel van.
  3. Voeg de stukjes witte chocolade toe en kneed het nog even goed door, zodat overal straks wat chocolade in zit. Bewaar eventueel nog een beetje om als topping te gebruiken.
  4. Maak nu ongeveer 16 kleine bolletjes en leg ze op een bord. Door de bolletjes even in de koelkast te doen worden ze iets steviger. Dit zorgt er voor dat de chocolade er straks mooi overheen valt en ze er echt als mooie truffels uit gaan zien.
  5. Smelt de melk chocolade en dip één voor één de bolletjes in de gesmolten chocolade. Pas wel op dat het heet kan zijn. Ik vond het wel handig om een vork te gebruiken. Van die gaatjes zie je straks niet meer zo veel en de chocolade druipt gemakkelijk terug in het bakje met de gesmolten chocolade. Doe er nog een klein beetje van de witte chocolade op als mooie topping.
  6. Laat het even uitharden door ze in de koelkast te doen en klaar zijn de zelfgemaakte truffels! Zit er toch nog een beetje te veel chocolade aan truffel, dan kun je dit een beetje wegsnijden wegsnijden.

Bewaar de chocolade truffels in de koelkast. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *