Leuke ideeën om met Moederdag te doen

by 

Moederdag komt er weer aan. Mijn kinderen zijn op school en op de peuterspeelzaal al weer druk bezig met het maken van een lief knutselwerkje. Deze Moederdagcadeautjes vind ik altijd helemaal geweldig! Ze hebben hun uiterste best gedaan om een zo mooi mogelijk cadeautje te maken en ze kunnen meestal niet wachten totdat ze het aan mij kunnen gaan geven. Mijn jongste weet eigenlijk nog niet zo goed wat Moederdag is, maar toch wordt hij altijd enorm enthousiast zodra er weer een feestje op komst is. En zodra het Moederdag is, wil hij het liefst dat het iedere dag Moederdag is. Van hem mag het iedere dag wel feest zijn. Het maakt niet uit voor wie het feest bedoeld is, als het maar extra gezellig is. En daar heeft hij helemaal gelijk in.

Het is wel erg leuk dat jonge kinderen vaak wel een leuk moederdag cadeautje maken op school, maar ik weet nog goed dat het best lastig was om iets te bedenken toen ik op school geen knutselwerkje meer maakte. Daarom heb ik een aantal leuke ideeën om met moederdag te doen en lieve cadeautjes voor Moederdag onder elkaar gezet. Hier komen ze!

Naar een onbekende stad

Neem jouw moeder mee naar een onbekende stad om gezellig te gaan winkelen, borrelen, een theater te bezoeken, een wellness dagje te hebben of om lekker uit eten te gaan. Het ontdekken van een nieuwe stad is vaak erg verrassend en het levert extra leuke herinneringen op. “Weet je nog dat we samen naar … zijn gedaan?”. Stap in de trein of rij er samen naar toe en geniet van jullie dagje.

Workshop

Ga samen een leuke workshop doen. Er zijn vast rond Moederdag veel workshops die je samen kan volgen. Zo lijkt het mij geweldig om eens een keramiek workshop te gaan volgen. Je mag vaak zelf kiezen wat je wilt maken. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een mooie schaal, een grote kan of een mooie vaas. Het is enorm gezellig en je krijgt een prachtig aandenken mee naar huis.

Samen koken

Houden jullie allebei van lekker eten, dan is het natuurlijk extra gezellig om samen allerlei lekkere dingen in huis te halen en samen te gaan koken. Ga voor een meer gangen diner met bijpassende drankjes. Maak het lekker luxe door uitgebreide gerechten te maken en dek de tafel mooi op. Kaarsjes erbij, muziekje aan en oude herinneringen ophalen.

Meidenavond

Ga naar de drogist en haal een aantal wellness producten als een gezichtsmaskertje, nagelverzorging, mooie nagellak en lekker olie voor bijvoorbeeld een voetenbad. Doe een gezellige film aan, hapjes erbij en genieten maar. Deze Moederdag wordt een groot succes vooral als je het ook nog combineert met een nachtje weg in een hotel.

Iets leuks voor in huis of in de tuin

Waarschijnlijk lijk je best wel veel op jouw moeder. Bedenk je daarom eens waar jij blij van zou worden. Misschien een mooie plant in de tuin, een nieuwe vaas, een heerlijke geurkaars, iets moois voor op de bank, een nieuwe pan, een spannend boek. Wil je het nog iets uitgebreider maken dan zou je ook een aantal leuke kleine moederdag cadeautjes kunnen kopen om de badkamer of de slaapkamer gezellig mee te maken. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe handdoeken, een nieuw dekbedovertrek, een mooie sprei, lekkere zeep voor in bad of onder de douche of leuke sierkussens.

Nog wat meer Moederdag inspiratie nodig? Lees dan eens deze 7 tips voor een onvergetelijke dag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *