Zelf een gemberplantje kweken

by 

We zijn met z’n allen steeds duurzamer bezig. Supergoed en superleuk! Ik vind het erg leuk om mooie dingen te zoeken in de kringloopwinkel of op Vinted. Maar ik vind het ook erg leuk om dingen zelf te maken of te kweken. Want wist je dat je veel plantjes gewoon zelf kan kweken en laten groeien tot een echt plantje? Zo leuk! Ik werd al eerder erg enthousiast van de avocadoplant, maar ook de gemberplant kan je kweken. Hoe? Ik ga het je helemaal uitleggen hoe je een gemberplantje kweekt en voor je het weet zie jij ook een groen stengeltje uit de aarde komen.

Hoe kweek je een gemberplantje? Dit heb je nodig!

  • Een stuk biologische gember
  • Een potje
  • Wat aarde

Zo kweek je je eigen gemberplantje

1. Ga naar de supermarkt en koop een stuk biologische gember. Het liefst een dik stuk met veel knobbels en weinig ribbels. Hij hoeft niet heel groot te zijn, maar hoe groter hoe meer gemberplantjes je kan kweken.

2. Snijd je stuk biologische gember in stukken. Het is belangrijk dat je de stukken gember niet te klein maakt. Ze moeten ongeveer 4 cm groot blijven en eigenlijk ook minimaal één knobbel bevatten. Meer knobbels mag natuurlijk uit. Uit deze knobbel gaat namelijk je plantje groeien.

3. Iets wat ikzelf nog niet wist is dat een gemberplant horizontaal groeit. Het is hierbij belangrijk om het stukje gember niet in een te klein potje te doen. Daarnaast is het ook aan te raden om het stukje gember niet te ver onder de aarde te verstoppen, anders moet hij zo zijn best doen om “boven te komen”.

Voeg er regelmatig wat water aan toe. De aarde mag niet uitdrogen en uiteindelijk (na een beetje geduld) zul je zien dat er een klein leuk gemberplantje ontstaat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *