Een pompoen uithollen doe je zo!

by 

Grote oranje pompoenen kopen

De herfst komt eraan. En één van de dingen die erg bij de herfst of bij Halloween passen is de pompoen. In de buurt waar ik woon zijn enorm veel van die karren met pompoenen te vinden. Ze zien er zo leuk en kleurrijk uit! En ieder jaar kan ik het niet laten om er een paar mee te nemen. Leuk voor bij de voordeur, in de tuin of gewoon als decoratie in huis. Meestal gaan er ook een paar grote pompoenen mee. In een tuinwinkel betaal je vaak best veel voor een grote pompoen, maar als je er eentje van “de boerderij” koopt, dan kosten de grote pompoenen vaak niet meer dan 4 à 5 euro. En ja, dan heb je een hele grote!

Bij één van de pompoen karren kocht ik een vrij grote pompoen. Natuurlijk een oranje pompoen, omdat ik deze perfect vind ter decoratie en om uit te hollen. Ik pakte een groot mes, een grote lepel en ik ging aan de slag.

Hoe hol je een pompoen uit

Het leuke aan het uithollen van een pompoen is dat het er erg indrukwekkend uitziet, maar dat het eigenlijk best meevalt. Je moet even met een scherp mes door de buitenste rand heen gaan, maar vervolgens wordt het alleen maar zachter. Het binnenste van een pompoen kun je namelijk gemakkelijk met een grote lepel uitscheppen. En misschien dat het uithollen van een grote pompoen daarom ook gemakkelijker is dan een kleinere pompoen.

Om te beginnen maak je een “deksel”. Je snijdt met een mes de bovenste laag van de pompoen af. Op deze manier kun je hem gemakkelijk uithollen en kun je straks ook de deksel weglaten en gezellig een kaarsje in de uitgeholde pompoen doen.

Een pompoen uithollen doe je zo

Ik heb ervoor gekozen om er een maan en een klein sterretje in de snijden, maar je bent hier natuurlijk helemaal vrij in. Een maan snijden is best gemakkelijk. Het sterretje was wat lastiger, omdat het ook wat kleiner is. Eventueel zou je misschien ook een uitsteekvormpje voor koekjes kunnen gebruiken.

Tip: Vind je het net als ik leuk om een kaarsje te laten branden in je uitgeholde pompoen? Wees dan wel voorzichtig. De deksel van mijn pompoen werd best warm aan de binnenkant, waardoor het vlam kan vatten. Blijf daarom in de buurt en laat de deksel niet zo lang op de pompoen zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *