Leuke dingen om te doen in Breda

by 

Ben jij al eens in Breda geweest? Breda is een prachtige stad dat te vinden is in het zuiden van Nederland. Het is één van de grootste steden van Nederland en heeft een enorme rijke geschiedenis. Het wordt ook wel “de parel” van het zuiden genoemd door de gezellige binnenstad en de prachtige natuur. Breda is een prachtige stad om een keer naar toe te gaan voor een dagje uit of voor een heerlijke weekendje weg, maar ook wanneer je in Breda woont is het een geweldige stad om zo veel mogelijk van te genieten. En om je nog wat meer te overtuigen heb ik een lijst gemaakt met leuke dingen om te doen in Breda. Hier komen de tips!

1. De Grote Kerk

De eerste tip om te doen als je in Breda bent is het bezoeken en / of beklimmen van de Grote Kerk. Deze prachtige Onze lieve Vrouwe kerk is een schitterend bouwwerk uit de 15de eeuw. De Grote Kerk kun je gratis bezoeken en moet hoe dan ook op de “to do list” komen te staan. Ook is het mogelijk om de kerk van 287 treden te beklimmen. Hier wordt wel entree voor gevraagd, maar door middel van een gids kom je de geschiedenis te weten en kun je bovenaan van het adembenemende uitzicht genieten.

2. De Blind Walls Gallery

Hou je van kunst en cultuur en heb ik een liefde voor street art, dan is de Blind Walls Gallery dé plek waar je naar toe moet gaan als je in Breda bent. Door heel Breda vind je de mooiste muurschilderingen die geïnspireerd zijn op het het verleden, het heden en de toekomst van Breda. De street art bestaat uit meer dan 80 kunstwerken die gemaakt zijn met verf, maar ook met graffiti en zijn gemaakt door kunstenaars van over de hele wereld.

3. De Galderse Meren

Ga je tijdens de zomermaanden naar Breda, ga dan naar de Galderse Meren. Deze meren zijn te vinden net buiten het centrum van Breda, maar zijn zeker de moeite waard om te bezoeken. Het water is er namelijk erg schoon en helder, waar je heerlijk in kan zwemmen. Maar je kunt natuurlijk ook lekker zonnen op de strandjes of op het gras. Vooral voor inwoners van Breda zijn de Galderse Meren dé plek waar je naar toe gaat. En ben je buiten de zomermaanden in Breda te vinden dan zijn de Galderse Meren ook prachtig om te fietsen en te wandelen. Zo zie je dat Breda veel meer te bieden heeft dan alleen een gezellig centrum. Mocht je graag naar Breda willen verhuizen, dan kan verhuisbedrijf Breda je daarbij goed helpen.

4. Varen

In Breda vind je prachtige singels waar je doorheen kunt varen. Tijdens de lente, de zomer en ook zeker tijdens het najaar is het een leuke activiteit om te doen als je in Breda bent. Vanaf het water ziet Breda en namelijk nog mooier uit. Je kunt hiervoor een bootje huren, met een rondvaatboot mee gaan of een barbecue- of borrelboot huren.

5. Kasteel Bouvigne

Ben je van plan om tijdens je bezoek naar de Galderse Meren te gaan, ga dan ook langs het kasteel Bouvigne. Dit mooie kasteel is een sprookje om te zien. Daarnaast is het omringt door een schitterende kasteeltuin

6. ’t Ginneken

’t Ginneken is een klein wijkje net naast Breda dat aanvoelt als een heerlijk dorpje. Je vindt hier vooroorlogse woningen, winkeltjes en restaurants. Het straalt één en al gezelligheid uit.

7. Valkenberg

Valkenberg is het stadspark van Breda. Tijdens de zomermaanden worden hier de Palm Parkies georganiseerd. En als je het hebt over leuke dingen om te doen in Breda dan is dit event wel echt een grote aanrader. Zeven weken lng wordt er live muziek gespeeld in dit mooie stadspart, waar je gezellig kan picknicken en kan borrelen.

8. Supernova Experience Breda

Supernova Experience Breda is een geweldige plek als je van fotografie en Social media houdt. Op deze plek vind je namelijk 25 verschillende ruimtes waar je de meest toffe foto’s kunt maken. Denk hierbij aan een ruimte met alleen maar spiegels, een grote ballenbak of een ruimte met roze reuze teddyberen.

9. Belcrum Beach

Eén van de leuke dingen om te doen in Breda is het bezoeken van Belcrum beach. Dit stadsstrand ligt net buiten het centrum en is een heerlijke plek om te vertoeven in de zomer. Je krijgt het ultieme vakantiegevoel. Er kan geborreld en gegeten worden, kinderen kunnen er spelen en ondertussen wordt er muziek gedraaid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *