Go-To Festivals in Nederland 2023

by 

De zomer van 2023 belooft een festival seizoen te worden vol geweldige evenementen in heel Nederland. Hier zijn enkele van de leukste festivals die je niet wilt missen.

 1. Lowlands – 19-21 augustus
  Lowlands is een van de grootste en meest gevarieerde festivals van Nederland, met een breed scala aan muzikale genres, kunst, theater en film. Het vindt plaats op het evenemententerrein in Biddinghuizen en trekt jaarlijks duizenden bezoekers.
 2. Mysteryland – 26-27 augustus
  Mysteryland is een dance festival in Haarlemmermeer. Het is een van de meest iconische festivals van Nederland, met een grote line-up van internationale dj’s en artiesten, samen met prachtige kunstinstallaties en een breed scala aan activiteiten.
 3. Pinkpop – 9-11 juni
  Pinkpop is een van de oudste en meest iconische festivals van Nederland, met een lange geschiedenis van fantastische optredens. Het vindt plaats in Landgraaf en trekt elk jaar duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland.
 4. Awakenings – Datum nog niet bekend
  Awakenings is een dance festival in Spaarnwoude, met een sterke focus op techno en house muziek. Het is een van de grootste techno festivals ter wereld, met een enorm internationaal publiek.
 5. North Sea Jazz Festival – 14-16 juli
  Het North Sea Jazz Festival is een muziekfestival in Rotterdam, met een breed scala aan jazz, soul, funk, blues en wereldmuziek. Het is een van de meest prestigieuze jazzfestivals ter wereld, met een indrukwekkende line-up van nationale en internationale artiesten.
 6. Down The Rabbit Hole – Datum nog niet bekend
  Down The Rabbit Hole is een kunstzinnig festival in Beuningen, met een brede mix van muziek, theater, dans en andere vormen van performance. Het is een uniek festival waarbij je jezelf kan verliezen in een magische wereld van creativiteit en verbeelding.
 7. Zwarte Cross – 13-16 juli
  Zwarte Cross is een festival in Lichtenvoorde, met een breed scala aan muziek, theater, motorsport en andere activiteiten. Het is een van de meest eclectische festivals van Nederland, met een sterke focus op humor en entertainment.
 8. Best Kept Secret – Datum nog niet bekend
  Best Kept Secret is een muziekfestival in Hilvarenbeek, met een brede mix van indie, alternatieve rock en popmuziek. Het is een van de meest opwindende nieuwe festivals van Nederland, met een sterk gevoel van gemeenschap en creativiteit.

Er is voor elk wat wils op de festivals van Nederland in 2023. Of je nu van dance, jazz, rock of theater houdt, er is genoeg te beleven en te genieten. Plan je zomer alvast in en mis deze geweldige festivals niet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *