10x Zo leuk is Limburg!

by 

Helemaal onderin Nederland vinden we het prachtige Limburg. Zodra je Limburg binnen rijd heb je direct het gevoel dat je in een speciaal stuk van Nederland terecht bent gekomen. Het is er heuvelachtig, gezellig en het is een heerlijke plek om jezelf op te laden. Ik ben er nu twee keer geweest en dat is eigenlijk al weer veel te lang geleden. Ik zou er dan ook graag weer een naar toe willen gaan. De eerste keer dat ik namelijk in Limburg kwam keek ik mijn ogen uit. Het voelde heel fijn aan en ik had ook echt het gevoel dat we er even heerlijk tussenuit waren. Maar Limburg heeft nog meer leuke en mooie eigenschappen. Daarom deel ik 10 redenen waarom Limburg zo leuk is en iedereen eigenlijk een keertje zou moeten bezoeken.

Zo leuk is Limburg

1. Het voelt als buitenland

Zoals ik al zei voelt Limburg echt een beetje aan alsof je in het buitenland bent. Vooral in het zuiden van Limburg voelt het heel anders dan in de rest van Nederland. Het is erg heuvelachtig en er zijn gezellige dorpjes te vinden. Er hangt een fijn, onbezorgd sfeertje dat mij een beetje doet denken aan Frankrijk. Wil je graag op vakantie naar een mooi gebied, maar wil je niet te lang in de auto zitten, dan is Limburg echt een aanrader!

2. Mooie huizen

Ook de woningen zien er in Limburg anders uit. Dit benadrukt het gevoel van “buitenland”. Het doet mij een beetje denken aan de architectuur van de huizen in Duitsland. Het is ook erg mooi om te zien dat woningen op de heuvels of tegen de heuvels aan gebouwd zijn.

3. Uitzicht

Onze woning staat in een woonwijk, waardoor wij dichtbij onze buren wonen. In Limburg is het ruimer opgezet, waardoor je prachtige uitzichten hebt. Er zijn zelfs plekken waar je de schaduw langzaam over een veld kan zien gaan. Dit is zo prachtig om te zien. Het straalt één en al rust uit.

4. Accent

De mensen die in Limburg wonen hebben een leuk accent. Het klinkt erg vriendelijk en vrolijk.

5. Mooie kastelen

De omgeving in Limburg is prachtig. Je kijkt je ogen echt uit. Maar wat je in Limburg ook vindt zijn mooie kastelen. Je kunt er zelfs naar binnen gaan.

6. Het drielandenpunt

De naam zegt het al; er is een plekje waar je tegelijkertijd in drie verschillende landen staat. Op het Drielandenpunt sta je in Nederland, België en in Duitsland.

7. Valkenburg

Eén van de populairste plekken in Limburg is Valkenburg. Het is erg bekend om de Kerstmarkten, maar ook om de mooie grotten.

8. Maastricht

De hoofdstad van Limburg is Maastricht. Dit is een mooie stad om te winkelen. Er zijn grote winkelketens te vinden, maar ook leuke, kleine boetiekjes.

9. Fruitbomen

Limburg staat vol met velden met fruitbomen. Denk aan appelbomen, kersenbomen. perenbomen, maar ook druivenstruiken en walnotenbomen. Het is erg leuk om ze te bezoeken en wat te gaan plukken.

10. Het gehele jaar door mooi

Limburg is ieder seizoen erg mooi. Door de mooie natuur, de uitzichten en de gezellige dorpjes zijn er altijd mooie dingen in Limburg te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *