10x Leuke Berenboeken!

by 

Kinderboeken en prentenboeken vind ik helemaal geweldig. Misschien dat ik ze zelfs nog wel leuker vind dan mijn kinderen. Iedere avond lezen wij onze kinderen voor. Mijn dochtertje vind het ook erg leuk om “voor te lezen”. Natuurlijk kan ze dit nog niet, maar het mooie aan prentenboeken is dat je er ook een verhaal omheen kan verzinnen. De illustraties zeggen meestal al heel veel en dit zorgt ervoor dat mijn dochtertje toch het verhaal kan vertellen. Zo leuk! Vandaag heb ik een aantal kinderboeken bij elkaar gevonden die over beren gaan. Stuk voor stuk lijken ze me erg grappig en mooi en ik weet zeker dat ze ook in de smaak zullen vallen bij mijn kinderen. Hier komen ze!

10x Leuke boeken over beren

1. De bijzondere beer / 2. De verhalen van Kleine Beer / 3. Beer moet nodig… Poepen! / 4. De beer en de piano / 5. De lente van Kleine Beer / 6. Het grote boek van Beer en Egel / 7. Kleine Beer gaat naar school / 8. Kleine IJsbeer – Kleine ijsbeer, waar ga je naar toe? / 9. Wie heeft de honing? / 10. Bezoek het Bijzondere Bos van Beer

De bijzondere beer” gaat over een knuffelbeer dat niet helemaal perfect is. De beer vraagt zich af waarom hij niet goed genoeg is en gaat daarom opzoek naar iemand die hem als knuffel wil hebben. Het is een liefdevol verhaald over vriendschap en “erbij horen”.

De verhalen van “Kleine Beer” ken je misschien wel. In dit prentenboek zijn alle vier de verhalen over Grote en Kleine beer verzameld.

Beer moet nodig… Poepen!” is een hilarisch verhaal over een beer dat moet poepen. Hij vindt het alleen niet fijn om te poepen waar iemand hem kan zien. Daarom gaat hij opzoek naar een rustig plekje.

Het prentenboek “De beer en de piano” is een prachtig prentenboek dat gaat over een beer die een piano vindt. Nadat hij flink geoefend heeft speelt hij de mooiste muziek op de piano. Hij besluit naar de stad te gaan en daar wordt de beer wereldberoemd. Maar toch begint hij al snel zijn vrienden in het woud te vinden.

Nog een leuke boek over een beer is het boek “De lente van kleine beer“. De begint en de eerste lentebloemen gaat bloeien. Het verhaal gaat over vriendschap en betoverd je door de mooie illustraties.

Net als bij de boeken van Grote en Kleine beer zijn ook de vier verhalen van Beer en Egel verzameld in één boek. Vooral de illustraties vind ik prachtig!

Kleine beer gaat naar school” is ideaal voor een kindje dat binnenkort naar school gaat. Dit is een spannende periode en ook kleine beer vindt dit.

Wie kent Lars de kleine ijsbeer niet? Deze lieve avontuurlijke verhalen vervelen nooit. In dit kinderboek komt Lars in een vissersnet terecht. Hij gaat helemaal mee naar de grote stad. Gelukkig kent Nemo, de scheepskat, de weg. Al snel wordt Lars enorm vies en daarom wil hij graag weer terug naar de schone Noordpool.

In “Wie heeft de honing” gaat beer een perentaart bakken. Tenminste, hij probeert het. Alle ingrediënten zijn in huis, maar waar is de honing? Het is een hilarisch boek vol met “rampen”.

Bezoek het bijzondere bos van beer” neemt je mee door de verschillende seizoenen en de natuur. Je ontmoet zijn vriendjes, speelt spelletjes en je kan opzoek gaan naar voorwerpen die in het boek verstopt zitten. Een leuk berenboek vol plezier!


Leuke boeken over beren hè? Ik ben zelf heel erg benieuwd naar het boek “Bezoek het bijzondere bos van beer”, “De bijzondere beer”, “De beer en de piano” en “De lente van kleine beer”. En mocht je nog geen genoeg hebben van dit soort leuke boeken bekijk dan ook eens deze mooie prentenboeken waarin moeder natuur de hoofdrol speelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *