Wentelteefjes maken van chocolade croissants

by 

Het recept voor wentelteefjes is al heel wat jaren oud. Het werd oorspronkelijk gemaakt door mensen die het financieel niet zo breed hadden. Het brood dat ervoor gebruikt werd was namelijk net wat te oud om nog te eten, dus maakte ze het lekkerder door er “wentelteefjes” van te maken. En op dit oude wentelteefjes recept heb ik nog een variatie bedacht, namelijk wentelteefjes van chocolade croissants. Chocolade croissants zijn natuurlijk al erg lekker, maar door ze op deze manier nog wat extra aandacht te geven, wordt het nog een groter feestje om ervan te gaan genieten.

Wat heb je nodig voor wentelteefjes (2 personen)

1 chocoladebroodje
1 ei
150 ml melk
Klontje boter
Eventueel plakjes banaan en/of poedersuiker

Zo maak je wentelteefjes van chocolade croissants

1. Doe de 150 melk in een kom en voeg daar het ei aan toe. Klop het ei los, zodat het vermengt met de melk.

3. Snijd het chocoladebroodje overdwars door middel en dompel het in het melkmengsel. Het chocolade croissantje moet helemaal week worden, maar pas op dat het niet uit elkaar valt.

4. Doe een klontje boter in de koekenpan en bak beide helften aan iedere kant ongeveer 3 minuten goudbruin

5. Doe de chocolade wentelteefjes op een bord, laat het een beetje afkoelen en vervolgens kun je er nog wat poedersuiker of stukjes banaan of ander fruit bij doen. Perfect ontbijtje zou ik zeggen!

Lees ook: Lekkere lunchrecepten om mee te nemen.

2 comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.